Ylöjärven terveyskeskukseen on perustettu koronainfonumero – toimi näin, jos epäilet tartuntaa

Ylöjärven kaupunki ohjeistaa asukkaitaan ottamaan välittömästi yhteyttä terveyspalveluihin (oma terveysasema, työterveyshuolto tai Ylöjärven terveyskeskus), jos aihetta koronaviruksen tartuntaepäilyyn on.

Yhteys tulee ottaa puhelimitse mahdollisten tartuntojen välttämiseksi. Ylöjärven kaupunki on ottanut käyttöönsä koronainfonumeron 050 437 1300, joka palvelee ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18. Palveluaikojen ulkopuolella kaupunki neuvoo ottamaan yhteyttä Taysin Acutaan.

Alkuvuodesta Kiinasta leviämään lähtenyt koronavirus on sairastuttanut maailmanlaajuisesti yli 93 000 ihmistä. Suomessa on tähän mennessä laboratoriovarmistettu yhteensä seitsemän koronavirus-tartuntaa, ja niistä kaikki ovat olleet lieviä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kansainväliseen liikkuvuuteen ja matkailuun liittyvät koronavirus-tapaukset ovat Suomessa todennäköisiä ja niihin liittyvät jatkotartunnat mahdollisia. Tautitapausten nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta tehokkailla torjuntatoimilla voidaan vähentää jatkotartuntojen riskiä.

Näin koronavirus tyypillisesti oireilee:

  • Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion.
  • Oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky.

Lähde: THL 2020

Lue myös: Kolumni: Etukäteisvarautuminen helpottaa ongelmien ratkaisua: Ikävistä tautitapauksista huolimatta paniikkiin ei ole aihetta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?