Yhteishaku ammatilliseen- ja lukiokoulutukseen alkaa tiistaina 18.2. – Tredun uutena koulutusalana on tieto- ja viestintätekniikka

Peruskoulun päättäneet voivat hakea yhteishaussa ammatilliseen- tai lukiokoulutukseen. Yhteishaku tehdään osoitteessa opintopolku.fi.

Esimerkiksi Koulutuskeskus Valon käytävillä kulkee ensi syksynä liuta uusia opiskelijoita.

Yhteishaussa merkitään hakemukseen 1–5 hakutoivetta. Samalla hakulomakkeella haetaan siis enintään viiteen eri koulutukseen.

Yhteishaussa voi hakea myös kaksoistutkintoon, jolloin opiskelija suorittaa samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon sekä ylioppilastutkinnon.

 

Hakutoivejärjestys on sitova, eli jos tulee hyväksytyksi ylemmälle hakutoiveelle, ei voi tulla hyväksytyksi alempiin hakutoiveisiin.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet eivät voi hakea yhteishaussa.

Yhteishaku päättyy tiistaina 10.3.2020 kello 15, ja opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan 11.6.2020. Opiskelija saa tiedon Opintopolussa antamaansa sähköpostiin.

 

Lue myös, miten Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjalle haetaan!

 

Esimerkiksi Tredussa järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskokeet kasvatus- ja ohjausalan, sosiaali- ja terveysalan, turvallisuusalan ja lentokoneasennuksen perustutkintoihin. Pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään huhti-toukokuussa.

Uutena koulutusalana Tredussa on tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, jossa yhdistyy tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto ja tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto. Uudistetusta tutkinnosta valmistuu IT-tukihenkilöitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?