Ensi viikolla vietetään Sanomalehtiviikkoa – koululaisille paikallislehden sisällöt ilmaiseksi

Koulujen ja uutismedian yhteistä Sanomalehtiviikkoa vietetään ensi maanantaista perjantaihin saakka. Tänä vuonna Sanomalehtiviikon teemana on ilmastonmuutos.

Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa.

Sanomalehtiviikolla on nyt keskiössä ilmastonmuutos. Viikon slogan on ”Kyky muuttaa maailmaa ei kysy ikää”. Kampanjamme keulahahmona on ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Sanomalehtialan viesti on, että yhteiskunnalliseen keskusteluun perehtyminen voi antaa kipinän pieniin tai suuriin tekoihin kohti parempaa maailmaa.

Sanomalehtiviikkoja on järjestetty yksittäistapauksina jo 1970-luvulla. Vuoden 1988 tammikuussa järjestettiin ensimmäisen kerran sanomalehtipäivä, joka muutettiin helmikuussa pidettäväksi sanomalehtiviikoksi vuonna 1995. Tärkein asia oli alusta saakka maksuttomien sanomalehtien saaminen oppilaiden luettavaksi.

Ylöjärven Uutiset on kutsunut ylöjärveläiset koululaiset ja opiskelijat tutustumaan ilmaiseksi paikallislehden sisältöihin Sanomalehtiviikolla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?