OP Tampere lahjoittaa 95 nuorelle kesäduunin yhdistyksessä – ”Alle 18-vuotiaille ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa”

OP Tampere etsii helmikuun ajan toimialueeltaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voisivat tarjota 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyön.

Alle 18-vuotiaille ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. (arkistokuva)

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja osuuspankki lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle. Kesäduunin saa pankin 400 euron tuella tänä vuonna 95 nuorta, OP Tampereen 95-vuotisen historian kunniaksi.

Viime vuosina nuoret ovat työskennelleet mm. urheiluseuroissa ohjaajina, kyläyhdistysten kesätapahtumissa, sosiaalisen median päivittäjinä, luonnonhoitotehtävissä tai ikäihmisten seuralaisina. Yhdistykset voivat hakea osuuspankin Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea helmikuun loppuun asti osoitteessa www.op.fi/tampere/kesaduuni.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa arjen taloustaitoja:

– Alle 18-vuotiaille ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. Kesätöiden kautta nuori pääsee harjoittelemaan myös itse ansaitun rahan käyttämistä ja säästämistä. Kesäduuni-kampanja onkin meille tärkeä tapa tehdä arvojemme mukaista, yhteiskuntavastuullista työtä Tampereen seudulla. Tänä vuonna lahjoitamme tuen OP Tampereen 95-vuotisen historian kunniaksi 95 nuoren työllistämiseksi, kertoo OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Toimialueen yhdistykset voivat hakea palkkalahjoitusta osoitteessa www.op.fi/tampere/kesaduuni. OP Tampereen toimialueeseen kuuluvat Tampere, Hämeenkyrö, Karkku, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti ja Viiala. Myöhemmin www-sivustolle kootaan valittujen yhdistysten tarjoamat kesätyöpaikat. Maaliskuun alussa OP Tampere valitsee tuen saavat yhdistykset, ja nuoret pääsevät työnhakuun 16.3.–19.4.

OP Tampere lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan 400 euroa. Lahjoituksen yhteissumma on 38 000 euroa. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista. OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään tuhansia nuoria yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?