Linda Kyllöisen aloittamalla hyväntekeväisyystempauksella halutaan lämmittää ylöjärveläisten kotihoitovanhusten jalat – Ihmiset ovat lahjoittaneet jo 130 paria villasukkia, mutta vielä tarvittaisiin lisää

Sukkakeräystä jatketaan keskiviikkoon 25. joulukuuta asti. Kyllöinen toivoo, että ihmiset innostuisivat lahjoittamaan vielä lisää sukkia, jotta niitä riittäisi kaikille.

Linda Kyllöinen on niin innoissaan sukkakeräyksestä, että aikoo toteuttaa tempauksen myös ensi vuonna. – Kotihoitoon tulee vuosittain uusia asiakkaita, joten tottakai tämä on toistettava.

Haavistolainen Linda Kyllöinen ja hänen anoppinsa keskustelivat taannoin, millaisia tarpeita ylöjärveläisvanhuksilla on esimerkiksi vaatteiden suhteen. Tiuravuoren palvelukeskuksessa työskentelevä anoppi epäili, että suurin tarve voisi olla niillä vanhuksilla, jotka ovat kotihoidon piirissä.

– Kuulemma osa mummuista ja papoista kulkee reikäisissä sukissa, mikä tietysti alkoi harmittaa, Kyllöinen kertoo ideansa alkulähteestä.

Niinpä hän päätti laittaa pystyyn villasukkakeräyksen, jonka tuotto annettaisiin loppuvuodesta ylöjärveläisille kotihoidon vanhuksille. Tätä varten hän perusti Facebook-ryhmän, jonne liittyikin hänen yllätyksekseen noin 3o ihmistä.

– Minulla on auttamisen halu, mutta itselläni puikot eivät pysy käsissä. Olen siis huolehtinut vain sukkien keräämisestä ja tavannut sukkalahjoittajat aina S-Marketilla.  Yleensä olen lähtenyt paikalta muovikassillisen sukkia kanssa. Saan tästä hommasta hyvän mielen ja antamisen ilon, hän sanoo.

Sukkalahjoituksista löytyy jokaiselle jotakin: on paksuja ja ohuita sukkia, monivärisiä ja yksivärisiä, isoja ja pieniä.

Sukkia tarvittaisiin vielä lisää

Tällä hetkellä Kyllöisen olohuoneen joulukuusen alla on pakattuina noin 130 paria erilaisia ja erikoikoisia villasukkia ja töppösiä, jotka ovat kaikki ystävällisesten ihmisten lahjoittamia. Mukana on niin itse kudottuja kuin ostettuja sukkia.

– Olen kiitollinen, että olen saanut tavata ihmisiä, joilla on näin suuri auttamisen halu. Myös kaupungin kotihoito on välittänyt suuret kiitokset.

Kyllöinen aikoo jatkaa keräystä 25. joulukuuta asti ja toivoo, että ihmiset innostuisivat lahjoittamaan vielä lisää sukkia, sillä hän ei ole saanut tietoa, paljonko kotihoidolla on asiakkaita.

– Pahin pelkoni on, ettei sukkia riittäisi kaikille tarvitsijoille ja joku jäisi ilman. Siksi toivonkin, että sukkalahjoituksia saataisiin vielä.

Näin osallistut kotihoidon vanhusten villasukkakeräykseen:

  • Kudo tai osta villasukat tai töppöset. Tuotteiden tulee olla käyttämättömiä.
  • Ota yhteyttä keräyksen järjestäjään Linda Kyllöiseen sähköpostitse osoitteeseen linduli@luukku.com tai Facebook-yhteisön Villasukat vanhuksille -keräys kautta.
  • Keräys jatkuu keskiviikkoon 25. joulukuuta asti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?