Mikko Saarelan muistometsä tulee varmasti Mastosvuorelle – kauppahinta 49 000 euroa

Ylöjärven kaupunginhallitus hyväksyi Mikko Saarelan muistometsäalueen myynnin Luonnonperintösäätiölle kokouksessaan maanantaina.

Ylöjärven Mastosvuori oli Mikko Saarelalle nuoruusvuosilta tuttu alue. Muistometsäksi kaavailtu alue on kallioista ja puustoltaan moni-ilmeistä. Kuvassa alueeseen tutustuvat Juha Torvinen Eppu Normaalista, toiminnanjohtaja Anneli Jussila Luonnonperintösäätiöstä sekä metsävastaava Jani Aho Ylöjärven kaupungilta. (Kuva: Tiina Helminen / Ylöjärven kaupunki)

Kaupunki myy säätiölle hieman yli 14 hehtaaria metsää Mastosvuorelta Asuntilan pohjoispuolelta. Kauppahinta on 49 000 euroa. Kaupat on tarkoitus tehdä alkuvuodesta 2020.

Muistometsä rajoittuu Ylöjärven kaupungin omistamaan jo suojeltuun alueeseen. Luonnonperintösäätiö hakee muistometsälle pysyvän lakisääteisen rauhoituksen.

 

Mastosjärveen rajoittuva muistometsä sijaitsee muutaman kilometrin päässä Ylöjärven keskustasta. Alue on kallioista ja puustoltaan moni-ilmeistä. Osassa metsää kasvaa nuorta luonnontilaista männikköä, mutta notkelmissa on myös vanhempia kuusia, haapoja ja koivuja.

Ajatus muistometsästä syntyi Saarelan opiskeluaikaisten ystävien kesken.

Yhteistyössä Saarelan lesken kanssa he käynnistivät Luonnonperintösäätiö sr:n kautta keräyksen, jonka tavoitteena on perustaa luonnonsuojelualue, joka kantaa nimeä Mikko Saarelan muistometsä. Säätiön keräys jatkuu vielä.

 

Mikko Saarela (16.1.1958-11.1.2019) oli ylöjärveläisen Eppu Normaali -yhtyeen alkuajan basisti ja biisintekijä. Saarela oli koulutukseltaan biologi ja hänet tunnettiin luonnonystävänä.

Metsästysvuokrasopimus alueella päättyy vuodenvaihteessa 2019-2020.

Lue myös:

Mikko Saarelan muistometsää kaavaillaan Asuntilaan Mastosvuorelle – kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina

Juha Torvisen mielestä Mikko Saarelan muistometsä on mahtava idea: ”Mitä lähempänä metsä olisi Ylöjärven keskustaa tai muuta asutusta, sen mukavampaa. Metsä voisi toimia henkireikänä kaikille.”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?