Paikallislehden Antti-patsas kotiseutuhistoriaa tallentavalle Antero Mäkkylälle

Ylöjärven Uutiset luovutti perjantaina paikallislehden Antti-patsaan Antero Mäkkylälle, joka on tehnyt ison työn digitaalisen Ylöjärven muisti -kotiseutuarkiston eteen.

Antti-patsaalla palkittu Antero Mäkkylä on tehnyt suuren työn digitaalisen Ylöjärven muisti -kotiseutuarkiston eteen.

Mäkkylä on vetänyt ansiokkaasti Ylöjärven muisti -projektia tämän vuoden aikana. Ylöjärven muistiin on kerätty ja tallennettu jo nyt yli 4 000 valokuvaa. Tämä kotiseutuarkisto sisältää lisäksi runsaasti haastatteluja ja videoita. Ylöjärven muisti -kotiseutuarkisto avataan virallisesti tiistaina 10. joulukuuta Vanhassa Räikässä.

– Antero Mäkkylän ja hänen yhteistyökumppaniensa tekemä työ on lähes mittaamattoman arvokasta. Työn tuloksena Ylöjärven kansalaishistoriaa on kasattu yhteen paikkaan paremmin ja laajemmin kuin koskaan ennen, Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Ville Mäkinen sanoo.

Mikäli rahoitus järjestyy, jatkunee Ylöjärven muistin kehittäminen ensi vuonna ylöjärveläisten yritysten historian tallentamisella.

Lue myös: Antti-patsaan saanut Torbjörn Nikus kävi 25 kertaa Yhdysvalloissa ja etsi muun muassa vaarinsa veljen hautaa

Antti-patsas

  • Antti-patsas on Sanomalehtien Liiton paikallislehtijaoston, Paikallislehtien päätoimittajayhdistyksen ja Suomen Paikallismediat Oy:n vuosittain jakama tunnustus. Sitä jaetaan valtakunnallisesti, maakunnallisesti ja paikallisesti.
  • Sanomalehtien liiton sääntöjen mukaan paikallislehden Antti-patsas voidaan myöntää henkilölle, joka on näkyvästi edistänyt paikallislehden ja paikalliskulttuurin asiaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?