Ylöjärveläismissi Vilhelmiina Riuttala, 22, lähti kauneuskisoihin Filippiineille ”Lähden hyvillä mielin enkä anna periksi”

Vuoden 2015 Miss Ylöjärvi Vilhelmiina Riuttala on parhaillaan kansainvälisissä kauneuskisoissa Filippiineillä. Mukana on 41 tyttöä ympäri maailman: Koreasta Kongoon, Intiaan ja Uuteen-Seelantiin. YU tavoitti Vilhelmiinan juuri ennen matkalle lähtöä.

 

Vilhelmiina Riuttala oli ensimmäinen Miss Ylöjärvi ja viime vuonna hänet valittiin myös Miss Tampereen 1. perintöprinsessaksi. Vilhelmiina on hieman vajaat 172 senttiä pitkä.

Olet lähdössä Face Of Beauty -kilpailuun Filippiineille 10 päiväksi muun muassa siksi, että olit viime vuonna Miss Tampereen ensimmäinen perintöprinsessa. Millaiset kisat sinulla on luvassa?

– Kierrämme paljon yhteistyökumppaneiden luona ja teemme hyväntekeväisyyttä. Meillä on myös I am me -workshopeja, joiden ajatus on ajaa naisten asemaa ja edistää koulutusta.

– Sen lisäksi meillä on erilaisia muotinäytöksiä ja talentshow, jossa jokainen näyttää oman taitonsa.

Mikä sinun talenttisi on?

– Minulla on tanssi. Olen harrastanut tanssia joskus nuorempana. Olen rakentanut itse koreografian ja valinnut musiikin.

Teillä on myös kansallispukukierros? Mitä sinulla on päälläsi?

– Kansallispuvun ei tarvitse olla virallinen kansallispuku, mutta minulla on äidin Tuuterin kansallispuku. Sen on tehnyt hänen tätinsä.

Vilhelmiina Riuttala on opiskelija ja toimii myös välillä kauneusalan keikkatyöläisenä. (kuva: arkisto)

Paljonko kilpailussa on kisaajia?

– Kisaajia on 41 eri maasta: muun muassa Kanadasta, Sambiasta, Puolasta, Koreasta, Brasiliasta, Etelä-Afrikasta, Myanmarista, Kongosta, Australiasta, Virosta, Japanista, Intiasta, Uudesta-Seelannista ja Keniasta.

Ovatko nämä sinun ensimmäiset kansainväliset kisasi?

– Kyllä. Matkalla ei varmaankaan tule olemaan helppoa, mutta olen matkannut ennenkin yksin maailmalla – olen ollut töissä Englannissa ja Espanjassa.

Onko kyse enemmänkin missi- vai mallikisoista?

– Missikisoista. Persoonalla on todella paljon väliä. Pitää olla helposti lähestyttävä ja iloinen persoona ja hyvä esikuva. Tavoitteena on voimaannuttaa kilpailijoita ja löytää sisäinen kauneus.

– Moni kisaaja tekee tärkeää työtä ja hyväntekeväisyyttä kotimaassaan.

 

Miten olet valmistautunut?

– Olen tehnyt paljon kaikkea siitä lähtien, kun sain tietää syyskuun alussa pääsystä kisoihin. Lähdin heti ensimmäisillä viikoilla miettimään, mitä teen talentshowssa, koska talenttejani – esimerkiksi lumilautailua ja ratsastusta – on hankala näyttää muille.

– Minun piti myös päättää, mitä otan mukaan. Kaikkea ei löytynyt omasta kaapista, joten kyselin asioita siskolta ja kavereilta ja olen myös tilannut vaatteita. Myös Studio Face on auttanut ja sain sitä kautta yhteistyökumppanin: otan mukaan oman iltapuvun ja sen lisäksi Zazabellalta kaksi hienoa pukua.

Pitikö sinun tehdä myös tehdä hakemuksia?

– Tein I am me -videon, johon piti saada mukaan jotakin Suomesta. Poikaystävä auttoi minun sen tekemisessä. Videolla piti kertoa, mitä olen tehnyt parantaakseni nuorten naisten ja lasten itsetuntoa. Minun piti ottaa myös kisakuvat ja tehdä hakemus, jossa piti kertoa, miksi minut pitäisi valita ja millaista hyväntekeväisyyttä olen tehnyt.

– Eilen askartelin vielä viimeisiä lahjoja kilpailijoille. Askartelin pikkusiskon kanssa yhteensä 60 pientä pakettia yhteistyökumppaneille ja kisaajille. Siinä meni aika kauan aikaa.

Mitkä ovat vahvuuksiasi kisassa?

– Tasapaino. En hätkähdä kauhean pienistä asioita. Pystyn pitämään jalat maassa ja järjen päässä. Valttikorttini on myös sen, että voin tuoda esille yrittäjätaustaani ja sitä, että olen ollut kansainvälisissä töissä.

– Olen isosta perheestä. Olen todella itsenäinen ja kasvanut niin, että olen ottanut vastuuta todella nuoresta. Minulla on myös hyvä asenne: Lähden hyvillä mielin enkä anna periksi.

Ylöjärveläinen Vilhelmiina Riuttala (kesk.) valittiin Miss Ylöjärveksi Kauppakeskus Elossa vuonna 2105. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Riina Salokorpi (vas.) ja toiseksi perintöprinsessaksi Hanna Rantanen. (Kuvat: Mark Hobson)

Luuletko, että kisoista on sinulle hyötyä?

– On varmasti. Saan kansainvälistä kokemusta. Pääsen ehkä tapaamaan eri alan yrittäjiä ja tekemään hyväntekeväisyyttä. Pystyn verkostoitumaan. Veikkaan, että tämä on ainutlaatuinen kokemus ja olen todella etuoikeutettu. Oma koulunikin oli sitä mieltä, että tämä on hyvä juttu. Voin haastatella kisan toimijoita ja tehdä siitä kouluun projektin. Kisat näkyvät myös cv:ssä mielenkiintoisena asiana.

Olet ylöjärveläinen ja toiminut täällä yrittäjänä kampaamon tiloissa kauneushoitolassa. Mitä teet nykyään?

– Opiskelen Porissa toista vuotta ammattikorkeakoulussa yrittäjän koulutusohjelmassa ja valmistun tradenomiksi. Olen täyspäiväinen opiskelija, mutta teen silloin tällöin keikkahommia Tampereella ja Ylöjärvellä.  Olen myös mukana järjestämässä Miss Ylöjärvi-kiertuetta.

– Ohjaan lisäksi ryhmäliikuntaa korkeakouluopiskelijoille ja henkilökunnalle.

Lue myös:

Miss Ylöjärvi -finalistit on valittu – katso kuvat missiehdokkaista

https://ylojarvenuutiset.fi/2019/09/13/miss-ylojarvi-aurora-uotila-piti-lapsena-itseaan-suorastaan-rumana-mutta-nykyisin-hanta-ei-jannita-esiintya-bikineissa/#931eac68

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?