Ylöjärven Specsavers Optikko pitää huolen asiakkaistaan: ”Kaikilla on oltava varaa hoitaa omaa silmäterveyttään”

”Asiakkaamme ovat erilaisia ja siksi meillä on töissäkin erilaisia persoonia. Täydennämme hyvin toisiamme ja puhallamme yhteen hiileen, ylöjärveläistä rentoa huumoria unohtamatta”, Optometristi Katja Majuri (vas.) kuvailee työyhteisöään.

Specsavers Optikko on maailman suurin yksityinen optikkoketju, jonka Ylöjärven liike pyörii yrittäjien voimin. Optometristiyrittäjä Katja Majuri ja Retail-yrittäjä Laura Kaasalainen ovat vetäneet liikettä Kauppakeskus Elossa nyt 2 vuotta.

– Huomasimme täällä työskennellessämme, että liikkeessä on potentiaalia ja loistava työporukka. Kun liike tuli myyntiin, tartuimme tilaisuuteen, Kaasalainen kertoo.

– Kahdestaan täällä ei todellakaan pärjää, vaan tiimimme on äärettömän hyvä, Majuri jatkaa. –Me teemme töitä asiakkaiden hyväksi.

Specsavers uskoo, että silmäterveys – kuten hyvä näkökään – ei saa olla kustannuksista kiinni. Liikkeessä kokonaisvaltainen näöntutkimus on paljon enemmän kuin perinteinen näöntarkastus. Voimakkuuksien määrittämisen lisäksi tutkimukseen sisältyy silmänpohjakuvaus ja silmänpaineenmittaus.

–  Näin saamme paljon tietoa silmien terveydentilasta. Jos epäilyä silmä- tai yleissairaudesta tulee, asiakas lähetetään lääkärille jatkotutkimuksiin, Majuri kertoo.

”OCT- eli valokerroskuvaukseen tarkoitetulla kameralla voidaan diagnosoida ja seurata esimerkiksi ikärappeumaa ja glaukoomaa. Optometristi lähettää kuvat silmälääkärille”

Specsavers on perheomisteinen ketju, siksi se pystyy kehittymään nopeasti pysyäkseen edelläkävijänä sekä palvelutarjonnan, optikoiden kouluttamisen, että myös laitekannan osalta.

– Esimerkiksi meillä on nyt uusi silmänpohjankuvaamiseen tarkoitettu OCT-kamera sekä näkökenttälaite, joita käytämme yhteistyössä lääkäreiden kanssa silmäsairauksien seurannassa. Meillä on sairaalatason laitteistoa ja digitaalinen alusta, jolla voimme myös etäkonsultoida lääkäriä. Specsaversilta saa silmälääkärin ja diagnosointiin tarvittavat tutkimukset saman katon alta nopeasti, näin autamme purkamaan julkisen puolen pitkiä jonoja, Majuri korostaa.

Asiakaskunta Ylöjärven Specsaversilla on laaja, mutta yksi tyypillisimmistä kohderyhmistä ikänäköisten lisäksi ovat koululaiset ja opiskelijat, joiden näköä rasittaa pitkittyvä lähelle katsominen.

– Koululaisille voisi opettaa pitämään näöstään parempaa huolta. Älylaitteiden katselun välissä on hyvä pitää taukoja, jolloin katsoo kauas ja antaa silmien rentoutua. Eihän ole hyvä pidellä kilon käsipainojakaan ilmassa sivuillaan puolta tuntia kerrallaan! Majuri vertaa.

– Näöntutkimukseen kannattaa tulla mieluummin jo ajoissa kuin liian myöhään. Kattavien silmänterveyspalvelujen lisäksi meiltä jokainen löytää itselleen myös parhaimmat piilolinssit ja silmälasit, Kaasalainen muistuttaa lopuksi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?