Leppäkosken Sähkö Oy korottaa sähkönjakeluhintoja – Korotus on keskimäärin päälle 5 prosenttia

Leppäkosken Sähkö Oy korottaa sähkön jakeluhintoja 1.12. alusta lukien.
kuva: clipart.com

(kuva: arkisto)

Hinnankorotus on keskimäärin 5,3 prosenttia. Hinnankorotuksen asiakaskohtainen vaikutus vaihtelee pääsulakekoon ja sähkön kulutuksen mukaan.

Syynä hinnankorotukseen ovat investoinnit jakeluverkkoon.

Leppäkosken Sähkön mukaan verkko­yhtiöt ovat velvoitettuja investoimaan merkittäviä summia säävarman verkon rakentamiseksi. Vuo­sina 2012–2028 Leppäkosken Sähkö Oy investoi sähköverkkoon noin 100 miljoonaa euroa.

Energiaviraston mukaan sähkönjakeluyhtiöt ovat saavuttamassa säävarman sähkönjakeluverkon ensimmäisen vaiheen vaatimuksen, jonka mukaan puolet kaikista sähkönkäyttöpaikoista pitää saada säävarman sähkönjakelun piiriin. Ensimmäinen vaihe päättyy kuluvan vuoden lopussa.

– Leppäkosken jakelualueella vuoden 2019 loppuun mennessä puolet asiakkaista on säävarman verkon piirissä. Tällä hetkellä valtaosalla taajama-alueista toimitusvarmuusinvestoinnit on toteutettu, kertoo verkostojohtaja Matti Virtanen.

– Jakeluverkostomme on kuitenkin laaja, noin 4250 kilometriä, joten tekemistä vielä riittää. Parhaillaan käynnissä ovat muun muassa mittavat investoinnit alueemme pohjoisosissa Kihniö-Parkano – alueilla, jonne rakennetaan uusi sähköasema ja tehdään lisäksi laajoja jakeluverkon saneeraustöitä.

Verkkopalvelut omaksi yhtiöksi

Leppäkosken Sähkö myös eriyttää sähköverkkopalvelut omaksi yhtiökseen 1.1.2020 alkaen.

Muutos perustuu sähkömarkkinalain vaatimukseen, jossa sähkönsiirto on eriytettävä sähkön tuotannosta ja myynnistä. Uuden yhtiön nimi säilyy samana.

Yhtiöittämisellä ei ole henkilöstövaikutuksia, vaan verkkopalveluiden nykyinen henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?