Ylöjärven lukiolle ja yrittäjyyslinjalle jälleen mainetta ja kunniaa! – Palkittiin eurooppalaisella Vuoden yrittäjyyskoulu -tunnustuksella

Ylöjärven lukio  ja Gradia Jyväskylä palkittiin eurooppalaisella Vuoden yrittäjyyskoulu -tunnustuksella osoituksena merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen parissa Suomessa.

Ylöjärven lukiosta palkinnon olivat pokkaamassa Jenni Kiiskinen ja Kaisa Remula. (Toni Immonen)

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) eurooppalainen kattojärjestö Junior Achievement Europe jakoi keskiviikkoiltana vuosittaiset The Entrepreneurial School Awards -palkinnot viidennen kerran. Kaikkiaan palkittavia kouluja oli 34 ympäri Euroopan ja edustivat kaikkia eri kouluasteita.

Ylöjärven lukion palkitsemista perustellaan muun muassa sillä, että lukiolla on vankat, jo 14 vuotta kestäneet perinteet yrittäjyyskasvatuksessa. Lisäksi koulu järjestää erilaisia aktiviteetteja ja sisällyttää yrittäjyysopinnot kaikkiin oppiaineisiin suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti.

Yrittäjyyslinjalla opiskelijat pääsevät tekemään asioita käytännössä ja tiimityöllä, joiden puitteissa järjestetään esimerkiki tapahtumia ja laitetaan pystyyn oma NY-yritys.

Eurooppalaiseb Vuoden yrittäjyyskoulu -tunnuksen lisäksi Ylöjärven lukio pokkasi hiljattain myös Pirkanmaan Yrittäjien myöntämän Yrittäjyyskasvatusteko-palkinnon.

Lue myös: Tällaisia ovat yrittäjyyslinjalaisten NY-yritykset:

Samuli, Atte ja Joel auttavat kotitalouksia jätteiden käsittelyssä – Pojat keräävät peräkärryyn kaikenlaista romua ja roskaa risuista lähtien, vievät kaatopaikalle ja lajittelevat kuorman

Onko tässä tuleva hittituote? Lukiolaisten Jalo-brändin alla valmistuu uniikkeja rusetteja, jotka tehdään käsin kierrätysmateriaaleista

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?