Räikässä pääsee tapaamaan keskiviikkona Kiroilevan siilin ”äitiä” Milla Paloniemeä ja Kirsin kammarin runoilijaa Silja Järventaustaa

Kaikkien kirjoista ja sarjakuvista kiinnostuneiden kannattaa suunnata Räikkään keskiviikkona 9.10. kello 18-19.30.

Milla Paloniemi tunnetaan muun muassa omaelämäkerrallisten sarjakuvien tekijänä. (kuva: arkisto)

Tällöin Räikässä pääsee näkemään ja kuulemaan Milla Paloniemeä, joka piirtää Kiroileva siili -sarjakuvaa ja Silja Järventaustaa, joka viimeistelee uutta proosarunoteostaan Räikän kirjailijatyöhuoneessa eli Kirsi Kunnaksen kammarissa.

Tapahtuma kuuluu kiertueeseen, joka on nimeltään Runoja ja ruutuja.

Tällä Taiteen edistämiskeskuksen ja Pirkanmaan kirjastojen sekä kulttuuripalveluiden järjestämällä kiertueella nykyrunous kohtaa nykysarjakuvan.

Vaihtuvien vieraiden kanssa keskustelevat kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaro ja sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirinen.

Ylöjärven lisäksi tilaisuuksia järjestetään syksyllä myös Nokialla, Pälkäneellä ja Tampereella.

 

Tampereen Pispalaan asettunut Milla Paloniemi (s. 1983) tunnetaan Kiroileva siili -hahmon luojana, sekä avoimen omaelämäkerrallisten sarjakuvien tekijänä.

Paloniemen taiteellinen tuotanto käsittää sarjakuvien ja kuvitusten lisäksi musiikkia, kuvataidetta ja lavarunoutta. Paloniemi kuuluu Suomen myydyimpiin ja luetuimpiin sarjakuvantekijöihin sekä printti- että digimuodossa.

Silja Järventausta (s. 1977) puolestaan on hiljattain Tampereelle paluumuuttanut runoilija, joka on julkaissut neljä teosta.

Järventaustan proosarunokokoelmat ovat saaneet palkintoehdokkuuksia, ja teoksestaan Hyvän yön puisto hän voitti Mahdollisen kirjallisuuden seuran kirjallisuuspalkinnon. Järventaustan runoja on käännetty italiaksi ja niiden pohjalta on sävelletty kamarikuoroteos.

Järventausta viimeistelee uusinta proosarunoteostaan Räikän kirjailijatyöhuoneessa, Kirsi Kunnaksen kammarissa.

Lue myös:

Runoilija Silja Järventausta on vaikuttunut uudesta työhuoneestaan, Kirsi Kunnaksen kammarista: ”Tämä on hieno ja tyylikäs, on tilaa ja valoa”

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?