Pirkanmaalainen työtön voi pian saada itselleen yksilöllisen palveluohjelman

Uusi Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston palveluohjelma tarjoaa tulevaisuudessa henkilökohtaista apua työpaikan löytymiseen 3500:lle pirkanmaalaiselle työttömälle työnhakijalle.
Tässä palvelussa asiakkaan työttömyyden kestolla tai iällä ei ole merkitystä. Palvelu alkaa marraskuussa.

Työnhakija-asiakas saa henkilökohtaista palvelua työnhakuunsa palvelutarpeidensa mukaisesti. Palvelun aikana yksityinen palveluntuottaja vastaa asiakkaan kaikista palveluista. Asiakas saa kaiken palvelun yhdestä paikasta. Palvelun enimmäiskesto on 12 kuukautta ja tämän aikana asiakas saa yksilöllisten palvelujen kokonaisuuden

Tavoitteena on, että asiakas löytää työllistymistään edistävät ratkaisut. TE-toimiston palveluista käytettävissä ovat valmennuksen lisäksi muun muassa työkokeilu, palkkatuki ja koulutus.
Palvelu on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat työllistymistään edistäviä palveluja ja tukea. Palveluun pääsee mukaan työnhakijat, joiden katsotaan hyötyvän pitkäkestoisemmasta palvelusta.

Asiakkaalla saattaa olla esimerkiksi urasuunnittelun ja työllistymisen palvelutarpeita, työttömyys on pitkittynyt tai uhkaa pitkittyä, osaaminen ei vastaa nykyisiä työmarkkinoiden tarpeita tai koulutustaso saattaa olla alhainen. Uusi palvelu tulee sisältämään kaksi erilaista palveluohjelmaa, joiden sisällöstä kerrotaan tarkemmin, kun palveluntuottajat on valittu.

Palvelu alkaa marraskuussa 2019 ja se kestää kesäkuuhun 2021. Palveluntuottajien valinnat julkaistaan lähiviikkoina ja TE-toimiston asiantuntijat alkavat ohjata kohderyhmän työnhakijoita palveluun heti sen jälkeen.

– Tämän uuden palvelun käynnistäminen on yksi Pirkanmaan TE-toimiston konkreettisista toimista hallitusohjelman mukaisen 75 prosentin työllisyystavoitteensaavuttamiseksi. Yhteistyöllä yksityisten toimijoiden kanssa halutaan tarjota asiakkaille palvelutarpeen mukaista pitkäkestoisempaa ja kokonaisvaltaisempaa palvelua. Tavoitteena on parantaa TE-palvelujen saatavuutta, laatua, vaikuttavuutta, Pirkanmaan TE-toimiston johtaja Riku Immonen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?