YPan salibandypojat jättivät ruotsalaisjoukkueet nuolemaan näppejään Tukholmassa

Ylöjärven Pallon vuonna 2006 syntyneiden poikien salibandyjoukkue kävi pelimatkalla Ruotsissa, jossa se osallistui Stockholm Floorball Cupiin 6.–9. syyskuuta. Turnaukseen osallistui yhteensä yli 140 joukkuetta, joista vuonna 2006 syntyneiden ikäluokkaan kuului 14 joukkuetta.

Vuonna 2006 syntyneiden poikajunioreiden joukkue kaatoi kaikki vastustajansa kovassa turnauksessa.

Kaikki YPan vastustajat olivat ruotsalaisia, joten jokaisessa pelissä oli Suomi–Ruotsi-maaottelun henki. YPan joukkueeseen kuului 22 poikaa. Pelien ohessa joukkue vieraili Tukholman nähtävyyksistä merihistoriallisessa Vasa-museossa sekä kuninkaanlinnan alueella.

Turnauksen alkusarjaan kuului neljä ottelua, joista ensimmäinen pelattiin perjantai-iltana matkapäivän päätteeksi. Matkaväsymys ei kuitenkaan painanut ylöjärveläispelaajien jaloissa. Ottelu oli selvää YPan hallintaa ja päättyi lopulta ylöjärveläisten 7–4-voittoon.
Toisen päivän kolmessa ottelussa vastustaja toisensa perään sai kokea suomalaisvieraiden paremmuuden. Lohkovoiton seurauksena sunnuntaina edessä oli välieräpeli AIK Innebandyä vastaan.

YPa lähti otteluun kovalla sykkeellä pelisuunnitelman mukaisesti ja jo 10 minuutin jälkeen taululla komeilivat YPan 4–0-johtolukemat. Hienon esityksen jälkeen peli päättyi 7–3 ja YPa marssi puhtaalla pelillä finaaliin.

Loppuotteluun ylöjärveläisjoukkue lähti samalla taktiikalla kuin aiempiin matseihin – alusta lähtien vauhdilla ja hyvällä pallonhallinnalla.

Taktiikka toimi myös finaalivastustaja Danderyds SK:ta vastaan loistavasti ja jälleen 10 minutin kohdalla peli oli 4–0 YPan hyväksi. Loppuaika kamppailusta oli enemmänkin pelailua ja summerin soidessa YPAn voittolukemiksi kirjattiin 6–3.

Turnaus oli pelillisesti onnistunut. Kaikki YPan pojat pelasivat erinomaisesti ja valmennuksen pelisuunnitelmat toimivat hyvin. Tuloksena oli huippu aloitus YPan vuonna 2006 syntyneiden poikien salibandykaudelle. Pojat saivat mieleenpainuvan pelimatkan Ruotsiin.

YPan voittoisassa joukkueessa pelasivat Jonas De Souza, Juuso Pohja, Ville Virtanen, Arttu Paloneva, Aleksi Saarinen, Aaro Laikola, Juuso Lehtinen, Jesse Finnilä, Teemu Halmela, Ilari Alhola, Luka Tikkinen, Peetu Lepola, Waltteri Reinvall, Jonas Saarinen, Vilho Mäkelä, Arttu Tapio, Konsta Mäki-Lahna, Kaapo Saloranta, Miska Tikkinen, Julius Koivisto, Kalle Seppänen ja Benjamin Saatcioglu.

MARKO TIKKINEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?