Kyläkyydillä voi matkustaa Kurussa ilmaiseksi lokakuun loppuun

Tulevaisuudessa haja-asutusalueiden liikkumisen palvelut eivät välttämättä perustu tiukasti määriteltyihin aikatauluihin ja ennalta suunniteltuihin reitteihin. Sen sijaan kyytejä voidaan tilata älypuhelimen sovelluksella siten, että tiettyyn suuntaan matkalla olevat kerätään matkan varrelta yhteen kulkuneuvoon, joka voi olla minibussi tai tavallinen taksi.

Uutta palvelumuotoa on nyt mahdollista kokeilla Kurussa ilmaiseksi 16.9.-31.10.2019. Kyseessä on Sitran rahoittama kokeilu, jonka tulokset ovat kiinnostavia myös kansainvälisesti.

Palvelu toimii ovelta ovelle eli kukin yksittäinen matkustaja voi hakea matkaa haluamastaan osoitteesta toivomaansa kohteeseen. Matka tilataan sovelluksella, jolla matkustaja pystyy seuraamaan auton lähestymistä valitsemaansa lähtöpisteeseen.

Kokeilun aikana kerätty tieto helpottaa liikkumispalveluiden järjestämistä haja-asutusalueilla tulevaisuudessa. Puhelimeen ladattavaa Kyyti-sovellusta kannattaa siis testata, vaikkei lopulta matkustaisi mihinkään.

Sitran koordinoimassa kehityshankkeessa selvitetään, voiko yhteiskunnan tukemia kuljetuspalveluita ja yksityishenkilöiden liikkumistarpeita yhdistelemällä löytyä uusia liikkumisen ratkaisuja. Tarkoituksena on turvata kylien ja haja-asutusalueiden liikkumispalveluita ja parantaa mahdollisuuksia kulkemiseen. Pirkanmaalta kokeilussa on Kurun lisäksi mukana Vammala.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?