Rantaniemi kiihdytti semifinaaliin Ruotsissa

Drag racingin EM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Ruotsissa Tierpin radalla elokuun lopulla. Tämä Summit Internationals -nimeä kantava kilpailu oli ainoastaan autoryhmien EM-osakilpailu, ja näin ollen ylöjärveläistiimeistä mukana oli vain Pro Mod -autolla kilpaileva Pro8-tiimi.

Rantaniemen auto lähti startista kuin ohjus.

Pro Mod on kasvanut parin viime kauden aikana selkeästi suurimmaksi autojen EM-ryhmäksi. Tierpissäkin kuljettajia oli mukana kaikkiaan 24. Tässä ryhmässä ajetaan niin sanotulla 16 auton kaaviolla, mikä tarkoittaa että perjantain ja lauantain lajitteluista eli aika-ajoista sunnuntain pudotusajoihin pääsee mukaan vain 16 kuljettajaa. Ensimmäistä kauttaan tässä kovassa ryhmässä kilpaileva Pro8-tiimi kuljettajanaan Jere Rantaniemi ajoi komean lajittelun.

Lauantai-iltana Rantaniemi oli sijalla kuusi omalla ennätysajallaan 5,963 s / 401,5 km/h. Tällä ajalla hän nousi myös kautta aikojen toiseksi nopeimmaksi Pro Mod -ryhmän suomalaiskuskiksi. Samalla hän rikkoi vasta toisena suomalaisena tässä ryhmässä loppunopeuden 400 kilometriä tunnissa.

Pudotuskierroksille Rantaniemi lähti siis hyvistä asemista. Ensimmäisellä kierroksella häntä vastaan asettui Fredrik ”Fast-Freddy” Fageström, joka kiihdytti Rantaniemeä paremman ajan lukemin 6,169 s.

Rantaniemen auton takarenkaista irtosi pito lähdön puolivälissä ja hän joutui hetkellisesti nostamaan kaasun oikaistakseen luiston. Ajaksi tuli siis heikohko 6,493 s, mutta Rantaniemi oli ratkaissut pelin jo lähtövaloissa.

Valon vaihduttua vihreäksi Jere lähti liikkeelle upealla 0,0016 s reaktiolla, kun taas Fast-Freddyn rektioaika painui 0,3753 sekuntiin. Näin ollen maaliviivalla eroa kilpailijoiden välillä oli 0,049 s Rantaniemen hyväksi.

Rantaniemi meni siis ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Seuraavalla kierroksella häntä vastaan asettui Kauhavan osakilpailun voittaja Peter Kunc. Rantaniemen maine hyvänä lähtijänä oli kiirinyt varikolle, ja Kunc yrittikin satsata lähtövaloissa hyvään reaktioon. Tämä kostautui -0,0902 s varaslähtönä ja hylkäyksenä.

Jere Rantaniemellä oli syytä olla tyytyväinen Ruotsissa saavutettuihin tuloksiin.

Ylöjärveläistiimi selvisi näin jälleen jatkoon ja neljän parhaan joukkoon eli semifinaaleihin. Semissä vastaan asettui EM-sarjan ykkösmies Michael Gullqvist. Nyt kyyti oli Pro8-tiimille jo liian kovaa. Gullqvist kiihdytti komeasti ajan 5,842 s, eikä Rantaniemi kyennyt vastaamaan. Siitä huolimatta Rantaniemi rikkoi jälleen 400 km/h rajapyykin lukemilla 6,069 s / 400,59 km/h.
Pro8-tiimi oli kilpailun jälkeen kesän kisakauteen hyvin tyytyväinen. Heti ensimmäisellä kaudellaan he kiihdyttivät useamman kerran 5 s ajan ja ylittivät myös maagisen 400 km/h loppunopeuden kahdesti. Myös semifinaalisijoitusta EM-kilpailussa on ensimmäistä kautta Pro Mod -ryhmässä kilpailevalle tiimille pidettävä loistavana saavutuksena.

Mukana sarjassa on kuitenkin monia kokeneempia tiimejä, jotka eivät vielä koskaan ole yltäneet semifinaaliin asti. Jere Rantaniemi on EM-sarjassa tällä hetkellä sijalla 9, ja niinpä sarjan mitalisijat ovat jo karanneet käsistä.

Pro8 on päättänyt jättää EM-sarjan finaalikilpailun syyskuussa Englannin Santa Podin radalla väliin ja aloittaa valmistautumisen jo seuraavaan kauteen. Ylöjärveläisvärejä Englannissa edustaa Pro Stock -moottoripyörällä kilpaileva Sweet Cheek Racing kuljettajanaan Janne Koskinen. Tällä hetkellä Koskinen on EM-pisteissä toisella sijalla ja hänellä on vielä täydet mahdollisuudet sarjan voittoon.

PASI UPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.