Ylöjärveläisnuoret mitalivauhdissa SM-viesteissä – mitaleita sateli Pyrinnön riveissä

Ylöjärveläisnuorille ropisi mitaleita Tampereen Pyrinnön joukkueissa Ylivieskan SM-viestijuoksuissa vime viikonloppuna.
Mikko Murto (vas.), Elias Sireni, Otto Marjamäki ja Miro Mäkinen poseerasivat Ylivieskan kentällä Call Roomin edessä. (Kuva: Maria Murto)

Nuorimpien eli 15-vuotiaiden tyttöjen 4×80 metrin aidoissa saatiin kaksi ylöjärveläistä mestaria, Iida Kujanpää ja Sanni Lento, jotka juoksivat toisen ja kolmannen osuuden Tampereen Pyrinnön joukkueessa.  Pyrintö ennätti A-finaalissa maaliin 0,55 sekuntia ennen Espoon Tapioita. Kujanpää nosti punapaidat selvään johtoon, jota Lento vain lisäsi.

Samoja osuuksia Kujanpää ja Lento juoksivat myös 4×100 metrillä, jolla Pyrintö jäi seitsemänneksi. Kujanpää urakoi vielä 4×800 metrin avausosuuden Pyrinnön sijoituttua kuudenneksi.

Konsta Uutteran kakkososuus vei osaltaan Pyrinnön 15-vuotiaita poikia 4×800 metrin kultaan peräti 7,35 sekunnin erolla Lappeenrannan Urheilu-Miehiin. Uuttera osoitti monipuolisuutensa juostuaan pikaviestissä viidenneksi sijoittuneen Pyrinnön kakkosjoukkueen kolmannen osuuden.

Olivia Mäkinen jatkoi mainiota loppukesäänsä juostuaan toisen osuuden Pyrinnön 19-vuotiaiden 4×100 metrillä, joka hävisi finaalissa ainoastaan oululaiselle Kuivasjärven Auralle 0,11 sekunnin erolla.

Mäkisen kesän neljäs SM-mitalikin oli hopeaa, kun aitaviestissä Aura oli 0,76 sekuntia vikkelämpi. Mäkinen juoksi siinä avausosuuden.

Nea Lento lähti Pyrinnön ankkurina 17-vuotiaiden 4×100 metrin mitalijahtiin, ja alkueräaika 48,67 oli joukon kolmanneksi nopein. Finaalissa toinen vaihto meni pitkäksi, mutta positiivista oli, että heinä-elokuussa säärensä rasitusvammaa parannellut Lento pystyi taas juoksemaan.

Lentokin pääsi hopeamitalin makuun, kun hän juoksi toisen osuuden 4×100 metrin aitaviestissä, jossa Pyrintö voitti B-erän, ja A:sta vain Lappeenrannan Urheilu-Miehet juoksi sitä nopeammin SE:llään 57,33 eli 0,46 sekuntia paremmin.

Ylöjärven Urheilijoiden 15-vuotiaat pojat juoksivat hienosti 4×100 metrin nelossijalle. Alkuerässään Elias Sireni, Miro Mäkinen, Otto Marjamäki ja Mikko Murto pinkoivat kakkossijalle ajalla 47,71, joka oli karsintakierroksen kuudenneksi nopein aika.

Loppukilpailussa aika parani 47,39:ään, jolla Urheilijat jäi Tampereen Pyrinnön viemästä pronssimitalista 0,57 sekuntia. Mestariksi kiiti Espoon Tapiot ajalla 45,01 kukistettuaan Viipurin Urheilijat tasan sekunnilla.