Once upon a time… in Hollywood olisi täydellinen, jos se käyttäisi kaiken potentiaalinsa

Once upon a time… in Hollywood on Quentin Tarantinon yhdeksäs ja huhujen mukaan toiseksi viimeinen elokuva. Elokuva sijoittuu vuoteen 1969, ja se kertoo näyttelijä Rick Daltonista ja hänen sijaisnäyttelijästään Cliff Boothista.

Brad Pitt ja Leonardo DiCaprio nähdään elokuvan pääosissa. (Kuvat: CTMG, Inc)

Rickin ura on ollut koetuksella sen jälkeen, kun Daltonin kuuluisa länkkärisarja Bounty Law loppui 1950-luvulla. Sarjan loputtua Cliff Booth on toiminut Daltonin juoksupoikana ja toivoo saavansa edes jonkinlaista työtä. Samalla Rick Daltonin naapurissa elää kuuluisa näyttelijä ja hänen aviomiehensä ohjaaja Roman Polanski.

Once upon a time… in Hollywood on valitettava pettymys, jossa oli paljon enemmän potentiaalia kuin lopputuotos katsojille antoi. Elokuva antaa monen monta loistavaa konseptia, joista moni ei kuitenkaan mene oikein minnekään. Moni kohtaus on vain tavallista 1960-luvun elämää elokuvamaailmassa, ilman minkäänlaista tukevaa tarinan kaarta.

Elokuvassa on monta todella hyvää näyttelijää, joilla ei tehdä juuri mitään. Margot Robbien esittämä Sharon Tate ei tee juurikaan mitään muuta kuin elää Sharon Taten elämää. Ja esimerkiksi tuottaja Marvin Schwarzia esittävä Al Pachino esiintyy vain kahdessa kohtauksessa.

Kaikki kohtaukset, joissa nähdään Charles Mansonin jengi, ovat kuitenkin aivan loistavia. Toki näitäkin kohtauksia on vain pari.

Parhaimmat kohtaukset ovat Brad Pittin esittämän Cliff Boothin kanssa. Hän joutuu moneen eri tilanteeseen, jotka ovat juuri sellaisia, joita voi odottaa Quentin Tarantino elokuvassa. Valitettavasti näitäkin kohtauksia on aivan liian vähän.

Leonardo DiCarprio on tietysti loistava Rick Daltonina. Hän on oikea kameleontti missä tahansa roolissa. Häntä on hauska katsoa, vaikka Rick Dalton ei saa kovinkaan paljon kiinnostavaa materiaalia. Parhaat Rick Daltonin kohtaukset ovat ne, joissa hän on työssään näyttelemässä.

Elokuvan 1960-luku tunnelma on täydellinen, ja mitä muutakaan voisi odottaa Quentin Tarantinolta?

Jos pidät Tarantinon elokuvista, pidät todennäköisesti tästäkin. Jos taas odotat ja haluat elokuvan olevan täysin klassista Quentin Tarantinoa, tämä elokuva ei ole sinulle.

Annan elokuvalle 3,5/5 tähteä

Kuten aina, Tarantinon elokuvissa saa myös hymyillä.

Brad Pitt saa välillä ottaa rennosti.

Margot Robbie esittää elokuvassa Sharon Tatea.

Leonardo DiCapriolla on muutama lennokas kohtaus.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.