Harmittava lappu ikkunassa

Kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että Ylöjärvellä aletaan valvoa pysäköintiä nokialaisten pysäköinninvalvojien toimesta. Asiasta käytiin vilkas keskustelu valtuustossa ja mielipiteet valvonnan tarpeellisuudesta vaihtelivat kovasti. Nyt voi jo todeta, että valvonnan alkaessa ensi vuonna, saadaan asiasta varmasti lisää mielipiteitä.

Ylöjärvi tulee tässä asiassa jälkijunassa, sillä Tampereen kaupunkiseudun muissa kaupungeissa pysäköinninvalvonta on ollut käytössä jo pitkään. Ja yhtä pitkään asioista on kiistelty.

Kun Kangasala aloitti pysäköinninvalvonnan tämän vuosikymmenen alussa, se herätti monessa asukkaassa melkoisesti tunteita. Kangasala perusteli valvontaa sillä, että valvonnan myötä paikkakunnan keskustassa riittäisi parkkipaikkoja siellä asioiville autoilijoille.

Kangasalla on kirjoitettu vuosittain noin 4 000 pysäköintivirhemaksua ja niistä on tehty vuosittain parisataa oikaisuvaatimusta. Monen kangasalalaisen mielestä kaupunki alkoi tehdä pysäköinninvalvonnalla bisnestä, kun pysäköintikieltomerkkien määrä alkoi hiljalleen lisääntyä.

Varmasti valtaosa autoilijoista on joskus saanut parkkisakon. Se ärsyttää hämmentävän paljon varsinkin, jos kyse on pienen hetken unohduksesta. Monesti parkkisakon saaja tuntee kokeneensa vääryyttä, vaikka kyse olisikin omasta virheestä.

Nähtäväksi jää, miten ylöjärveläiset suhtautuvat pysäköinninvalvontaan. Siihen vaikuttaa varmasti sekin, miten usein ja miten tarkasti nokialaiset valvojat puutarhakaupungin pysäköintiä pitävät silmällä.

Turvallisuus on tietenkin erinomainen peruste pysäköinninvalvonnan järjestämiselle. Kaikkien toiveissa varmasti on, että valvonta tuo enemmän selviä hyötyjä kuin päivän pilaavia harmituksia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.