Aleksi Röyhkiö tavoittelee syksyn SM-ralleissa kärkivauhtia

Rallin SM-sarjan kuudes osakilpailu ajetaan Laitilassa lauantaina. Sarjasta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua ajamatta ja panokset ovat kovat erityisesti SM3-luokassa. Aleksi Röyhkiö on parhaimmillaan yltänyt kovatasoisen tämän luokan kärkivauhtiin.

Aleksi Röyhkiö sai rutkasti kokemusta Suomen MM-rallista. (Kuva: Honza Fronek)

Kaksi keskeytystä kuitenkin verottavat Röyhkiön sarjasijoitusta. Sarjapisteissä kuudentena oleva ylöjärveläinen tähtää jälleen
kärkiryhmän kamppailuun mukaan, joten kauden kolmas palkintopallisija on mielessä.

Tällä viikolla urheilukomennuksella armeijan harmaista oleva Röyhkiö ajoi keskiviikkona kilpailun ennakkotestit, jonka lisäksi ajotuntumaa hiotaan vielä perjantaina rallin shakedown-pätkällä.

– Sain hyvät kilometrit Neste Rallista, mutta siitä on jo neljä viikkoa aikaa. Niinpä ennakkotestit olivat nyt tärkeässä roolissa, kun palasin takaisin oman Ford Fiestan rattiin, MM-rallissa M-Sportin kalustolla kilpaillut Röyhkiö sanoo.

– Toivottavasti Jyväskylän MM-rallin kokemuksesta on meille hyötyä syyskauden kahteen SM-ralliin. Toki myös muutamalla kanssakilpailijalla on samat kokemukset alla pitkästä MM-rallista, nuorukainen jatkaa.

Flying Finn Academyn valmennuksessa oleva Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki starttaavat Laitilan SM-rallin reitille numerolla 6.

– Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja nauttimaan hienosta kilpailusta ja vauhdikkaista teistä. Tehdään parhaamme joka pätkällä ja pidetään hauskaa, niin kyllä siitä hyvä tulee, Röyhkiö toteaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.