Ylöjärven tennisässät selvillä – mestaruudet ratkottiin elokuussa

Ylöjärven pelattiin elokuussa tenniksen kaupungin mestaruuksista sekä Ylöjärven Tennis ry:n seuramestaruuksista. Molemmissa kilpailuissa nähtiin äärimmäisen jännittäviä otteluita.

Ylöjärven Tennis ry:n mestaruuskisan kilpasarjan voittaja Samuli Mikkola oli iskussa.

Kaupungin mestaruuskisoissa Mikko Eskelinen selvisi finaalin ensimmäisen erän tie-breakin tilanteesta 5–6 erävoittoon numeroin 7–6 ja siten mestariksi suoraan kahdessa erässä. Nelinpelin loppuottelussa ensimmäisen erän voittanut pari Markku Jousmäki ja Ville Keskinen nousi toisen erän tappiotilanteesta 3–5 lopulta 7–5-voittoon ja vei näin mestaruuden.

Seuran mestaruuskilpailujen kilpasarjassa nähtiin varsin korkeatasoista tennistä, jossa Samuli Mikkola vei mestaruuden lukemin 6–3, 7–5. Yli 50-vuotiaiden miesten sarjassa Mika Helldan pelasi itsensä mestariksi lukemin 3–6, 6–0, 1–0. Viimeinen erä jäi kesken luovutuksen vuoksi.

Kaksinpelissä oli uutena harrastajasarja, jonka voitti Ville Keskinen 6–1, 6–2. Nelipelissäkin oli mukana ilahduttavasti kuusi paria. Mestariksi selvisi pari Pasi Orava ka Janne Orava lukemin 6–4, 4–6, 6–4.

Seuran valmennustoiminnan mottona oli ”Kesätennistä Ylöjärvellä”. Valmennukseen osallistui runsaasti niin miehiä kuin naisia. Tenniskoulussakin oli nuoria kehittämässä taitojaan. Erityisesti nuorten osalta toivottiin, että seura voisi järjestää tennisopetusta myös syksyllä ja talvella. Matkat Tampereen Tenniskeskukseen Ruotulaan ovat pitkiä.

Olosuhteiden kehittämistä tarvitaan

Ylöjärven Tennis ry:n massakentillä on nähty tänä kesänä runsaasti uusia pelaajia. Kentän kuntoa arvioineet ovat pitäneet kenttiä erinomaisina ja kenttien vuokraa erittäin edullisena. Kentät pyritään pitämään käytössä ainakin syyskuun loppuun saakka.

Ylöjärvellä voidaan pelata tennistä kesäisin massakentillä ja talvisin Liikuntakeskuksessa minikentillä. Ylöjärven Tennis ry:n ylläpitämien massakenttien ongelmana on, ettei kenttiä ole voitu suojata kunnolla suojaverkoilla pylväiden korjaamisen kustannuksista johtuen. Sopimus kaupungin kanssa kenttien vuokraoikeudesta on voimassa vain toistaiseksi, eikä seura voi ottaa tässä tilanteessa korjaukseen liittyvää taloudellista riskiä.

Ylöjärvellä ei ole tennishallia. Varovaisenkin arvion mukaan Ylöjärvellä on ainakin noin 200–300 tenniksen harrastajaa, joista osa käy talvisin pelaamassa Tampereen ja Nokian halleissa. Harrastajamäärä kasvaisi runsaasti hallin myötä.

Ylöjärven Tennis ry pyrkii kehittämään tenniksen harrastajien olosuhteita paremmiksi yhteistyössä Ylöjärven kaupungin ja Liikuntakeskuksen kanssa.

ERKKI ELLONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.

Lue lisää aiheesta: