Viljakkalan kuntosalin vesivahinko: tilat ovat käyttökiellossa syyskuun puoleen väliin saakka, vesivahingon aiheutti tukos paloaseman tonttijohdossa

Keskiviikkona 21. heinäkuuta havaitun vesivahingon vuoksi paloaseman kuntosali on käyttökiellossa korjausten ajan. Tulvineen viemärin vuoksi lattiat uusitaan.

Viljakkalan vasta remontoitu itsepalvelukuntosali sijaitsee paloaseman kellarissa. (Arkistokuva: Jani Saarenpää)

Viljakkalan kuntosali on ollut viikon käyttökiellossa keskiviikkona 21. heinäkuuta havaitun vesivahingon vuoksi. Paloaseman tukkeutunut tonttijohto sai viemärin tulvimaan kellarikerroksessa sijainneen kuntosalin lattialle.

Kiinteistönhoitaja havaitsi vesivahingon nopeasti tapahtuman jälkeen, ja siivous- ja korjaustyöt aloitettiin heti. Kuntosalin lattian matot vaihdetaan kastuneelta osalta ja koko lattiapinta uusitaan. Rautaiset laitteet on pesty, ja ne asennetaan vanhoille paikoilleen lattian valmistuttua.

Kaupungin kiinteistöomaisuudesta vastaavan Ylöjärven teknisen lautakunnan jäsen rakennuspäällikkö Jukka Nurmi kertoo korjaustöiden edenneen mallikkaasti.

– Matto on revitty lattiasta irti ja uusi laitettu tilaukseen. Myös desinfiointityöt on pääosin saatu valmiiksi, kertoo Nurmi.

Tukkeutunut putki kuvattiin ja avattiin puhdistusautolla, mutta kameraraporteissa ei näkynyt selkeätä syytä vesivahingolle. Syyksi epäillään paloasemalla järjestettyjen tapahtumien aikaista hetkellistä kovaa kuormitusta.

Viljakkalan kuntosali siirtyy tammikuussa uuteen liikuntahalliin, joten kohdetta ei tällä hetkellä aiota remontoida suuresti. Paloasematoimintaan vesivahinko ei ole vaikuttanut.

– Alamme pian laittamaan mattoja takaisin. Kolmisen viikon päästä salia pääsee jo käyttämään, mutta tarkka päivä riippuu kuntosalimaton toimitusajasta, kertoo Nurmi.

 

Lue myös:

Viljakkalan kuntosalilla tapahtui vesivahinko: tukkeutunut viemäri aiheutti lattiakaivon tulvimisen, tilat suljettu toistaiseksi

Viljakkalan homekuntosali ei läpäissyt terveystarkastusta – viranomainen käskee hävittämään homeisen irtaimiston ja huolehtimaan muiden epäkohtien korjaamisesta

Viljakkalan kuntosali ”remontoitiin” homeen vuoksi – Seitsemän kuukautta meni, ja työnjälki on jotakin aivan muuta kuin luvattiin: ”Umpihomeessa oleva vatsalihaslaitekin on vain verhoiltu uudelleen”

Viljakkalan homekuntosalin ovi lyötiin lukkoon, koska remontti ei edennyt – Vapaa-aikajohtaja: ”En tiedä miten näin yksinkertaisesta asiasta on tullut näin vaikea”

Kolumni: Kaupunki mokasi Viljakkalan kuntosalin homeremontin ja tiedotti asiasta surkeasti

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.