Pohjoismaiden suurimman valmisbetoniyrityksen uusi tehdas avattiin: ”Tällaiset tilaisuudet ovat erittäin miellyttäviä” – katso kuvat

Pohjoismaiden suurin valmisbetonin toimittaja Swerock avasi uuden tehtaansa Ylöjärvellä virallisesti torstaina. Tilaisuudessa kiitoksia jakoivat niin Swerockin toimitusjohtaja Juha Helin kuin Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto ja Yrityspalvelun toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto leikkasi nauhan poikki Swerockin betonitehtaan avajaisissa. Timo Isolähteenmäki (vas.) ja Juha Helin avustivat.

– Tällaiset tilaisuudet ovat tietenkin erittäin miellyttäviä kaupunginjohtajalle. Tosi upea juttu, että Swerock on tullut Ylöjärvelle ja sijoittanut toimintansa tänne, kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto sanoi ennen kuin vihki tehtaan käyttöön juhlanauhan katkaisulla.

Swerockin toimitusjohtaja Juha Helin kertoi, että Ylöjärven kaupunki otti yrityksen vastaan erittäin yrittäjäystävällisesti.

– Oli mahtava tavata kaupunginjohtaja ja elinkeinojohtaja noin vuosi sitten. Sen jälkeen kaikki kaavoitus- ja ympäristölupa-asiat sujuivat erittäin hienosti. Kaikki bisnes- ja ympäristöasiat osattiin ottaa huomioon, Helin kiitteli.

– Haluan myös kiittää Parma Oy:tä, jonka kanssa teemme yhteistyötä tällä alueella. Kiitän myös erityisesti henkilöstöämme, joka on saanut tämän paikan näyttämään hyvältä. Ja asiakkaille suuri kiitos siitä, että olette mahdollistaneet bisneksen täällä. Olemme täällä Pirkanmaan alueella tehneet tänä vuonna jo yli 10 000 kuutiota betonia, Helin luetteli.

Suomessa Swerock tuottaa noin 1,5 miljoonaa kuutiota betonia ja noin 15 miljoonaa tonnia kiviaineksia vuodessa.

– Haluamme aina mennä laatu edellä. Meillä on omat raaka-aineet, joilla varmistetaan se, että tuotteemme kestää kaiken alalla tapahtuvan arvostelun, Helin kertoi.

Hän myös muistutti, että Ylöjärvellä toimintansa aloittanut betonitehdas on hiilidioksidipäästöjen sitomisessa edelläkävijä Suomessa.

– Rakennuskohteista tuleva palautusbetoni otetaan vastaan tehtaalle, jossa siitä tehdään niin sanottuja betonisia dublopalikoita. Se on kallis järjestelmä, mutta toisaalta haluamme tehdä tämän ympäristöä ja lapsiamme ajatellen. Lisäksi kaikki tehtaalla käytetty vesi kierrätetään uudelleen pesuvesien kierrätyslaitoksessa, jonka jälkeen vesi palaa takaisin betoninvalmistusprosessiin, Helin selvitti.

Kaupungin johto tyytyväisenä

Jarkko Sorvanto (oik.) ja Timo Isolähteenmäki kertoivat Ylöjärven myönteisestä suhtautumisesta elinkeinoelämään.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto kertoi avajaispuheensa yhteydessä, että Ylöjärvellä yritetään jatkuvasti luoda yritystoiminnalle mahdollisimman hyvät edellytykset.

– Haluamme pitää ilmapiirin mahdollisimman myönteisenä. Pyrimme mahdollistamaan yrityksille hyvän liiketoimintaympäristön, jossa yrityksillä on hyvä tehdä omia ratkaisuja.

Sorvannon mukaan tavoitteessa on onnistuttu hyvin.

– Olemme onnistuneet oikeastaan millä mittarilla tahansa erittäin hyvin. Tonttiluovutus on hyvällä tasolla, yritysalueemme täyttyvät tasaisesti ja uusia yrityksiä tulee ja syntyy parisataa vuodessa. Se on kaupunkimme kokoon nähden kova luku ja kertoo siitä, että olemme tehneet pitkäjänteisesti asioita oikein, Sorvanto sanoi ja jatkoi:

– Uskon, että Swerockilla on täällä hyvä tulevaisuus. Toivon onnea, menestystä ja myötäisiä tuulia.

Myös Ylöjärven Yrityspalvelun toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki toivotti Swerockin lämpimästi tervetulleeksi Ylöjärvelle.

– Ylöjärvellä pyritään rakentamaan toimintaympäristöä, johon yritysten olisi helppo tulla. Toivon mukaan myös Swerockille tuli sellainen olo, että yritys tunsi itsensä tervetulleeksi heti alkumetreillä. Se on parasta palautetta, mitä voimme saada, Isolähteemäki totesi.

– Hienoa nähdä, että Ylöjärven elinkeinoelämä on monipuolistunut uudella betonitehtaalla. Tervetuloa ja tsemppiä bisnekseen, hän jatkoi.

Ylöjärven Uutiset kertoi betonitehtaan toiminnan aloittamisesta kesäkuussa. Lue juttu tästä.

Swerockin valmisbetonitehdas sijaitsee Soppeenmäen teollisuusalueella Parma Oy:n tontilla.

Betoninvalmistussiilot ovat 24 metriä korkeat.

Betonitehtaan hiekka-aines kasataan tehtaan ylijäämätuotteesta tehtyjen ”dublopalikoiden” väliin.

Jarkko Sorvanto (oik.) ja Timo Isolähteenmäki kertoivat Ylöjärven myönteisestä suhtautumisesta elinkeinoelämään.

Toimitusjohtaja Juha Helin oli tyytyväinen uuden betonitehtaan siisteyteen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.