Kirkkoneuvosto äänesti kirkkoherran vaalitavasta – luvassa jännittävä kirkkovaltuuston kokous

Kirkkoherra Kimmo Reinikaisen seuraajan valintatavasta syntyi kova vääntö Ylöjärven seurakunnan kirkkoneuvoston kokouksessa. Neuvosto äänesti asiasta. Kuusi neuvoston jäsentä kannatti kirkkoherran välillistä vaalia, eli sitä, että uuden kirkkoherran valitsisi kirkkovaltuusto. Viisi neuvoston jäsentä äänesti perinteisen tavan puolesta, eli että seurakunnassa toimitettaisiin kirkkoherran välitön vaali. Tässä vaalissa äänioikeus on kaikilla 18 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä.

Ensi keskiviikkona kokoontuva Ylöjärven kirkkovaltuusto käsittelee muun muassa Kimmo Reinikaisen seuraajan valintatapaa. Neuvosto keskusteli asiasta kovasti. Pohjaehdotuksena on kirkkoherran välillinen vaali. (Arkistokuva)

Ylöjärvellä kirkkoherranvaalit ovat herättäneet suurta mielenkiintoa. Vaaleissa olivat omat kuvionsa, silloin kun rovasti Risto Takkinen selviytyi kisan voittajaksi, ja silloin kun pisimmän korren veti nyt seurakunnan jättävä Kimmo Reinikainen.

Kirkkoherra Kimmo Reinikainen on valittu Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherraksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään joulukuun alussa.

Uuden kirkkoherran valinta herättää intohimoja Ylöjärvellä.

Kirkkoneuvoston kokous antaa esimakua tulevasta kirkkoherraväännöstä.

Kirkkoneuvosto käsitteli koko kirkkoherran vaaliprosessia. Esillä olivat muun muassa viran auki julistaminen, kirkkoherruuden erityiset tarpeet sekä vaalitapa.

Neuvosto joutui äänestämään vaalitavasta. Näin ollen ensi viikolla kokoontuva kirkkovaltuusto ratkaisee, miten Ylöjärven seurakunta saa uuden johtajansa.

Äänestys oli erittäin tiukka.

Kuusi kirkkoneuvoston jäsentä asettui tukemaan kirkon vaalijärjestyksen säännöksien uudistamisen jälkeistä mahdollisuutta valita kirkkoherra välillisellä vaalilla. Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli voi Ylöjärven kirkkovaltuuston pyynnöstä päättää, että seuraava kirkkoherra valitaan vaalilla, jonka toimittaa kirkkovaltuusto.

Viisi kirkkoneuvoston jäsentä puolsi perinteistä vaalikäytäntöä eli kirkkoherran valintaa välittömällä vaalilla. Äänestämään pääsevät kaikki seurakunnan jäsenet, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta.

Ylöjärven seurakunnan kirkkoneuvoston äänestystulos enteilee, että vaalitavasta käydään kova kädenvääntö myös kirkkovaltuustossa keskiviikkona 28. elokuuta. Kokous alkaa kello 18.15. Seurakuntalaiset voivat seurata kirkkovaltuuston kokousta.

Kirkkovaltuusto pyytää kapitulilta julistaa kirkkoherran virka haettavaksi.

Kirkkovaltuusto toteaa, että täytettävästä kirkkoherranvirasta lisätietoja antavat kirkkoherra Kimmo Reinikainen ja kirkkovaltuuston puheenjohtaja Heli Vesaranta.

Kirkkovaltuusto antaa tuomiokapitulille lausunnon kirkkoherranviran erityisistä tarpeista.

Kirkkovaltuusto tekee tuomiokapitulille esityksen kirkkoherranvaalin vaalitavasta ja tarvittaessa perustelee sen.

Neuvoston pohjaesityksenä on, että vaali toimitettaisiin välillisenä vaalina.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.