Taekwon-Do on monipuolinen harrastus kaiken ikäisille

Taekwon-Do Centerin alkeiskurssit starttaavat syyskuussa. Uudet harrastajat pääsevät kokeilemaan treenausta kaksi viikkoa veloituksetta.

Taekwon-Do Centerillä on Suomen Olympiakomitean myöntämä Tähtiseura-sertifikaatti. Seuran jäsenet pääsevät treenaamaan erinomaisissa puitteissa Liikuntakeskuksen toisessa kerroksessa.

Kamppailulajien suosio jatkaa kasvuaan, mikä näkyy myös Ylöjärven Liikuntakeskuksen toisessa kerroksessa toimivan Taekwon-Do Centerin harrastajamäärissä.

Vuonna 2003 aloittaneessa seurassa treenaa nykyisin pari sataa harrastajaa, joiden kirjo on laaja: Taekwon-Do Centerissä harrastaminen on mahdollista aloittaa jo vaikka neljävuotiaana – tai sitten yli seitsemänkymppisenä.

– Seurassamme on jo pitkälle edenneitä ja kansainvälisissä kisoissa menestyneitä harrastajia. Sitten on paljon sellaisia jotka ovat aloittaneet Taekwon-Don aikuisiällä, seuran puheenjohtaja Tarja Korhonen kertoo ja lisää, että Taekwon-Do Centerissä treenaa paljon perheitä, sekä tasaisesti miehiä ja naisia.

– Perheiden harrastamisen kustannuksia keventää huomattava perhealennus harjoitusmaksuissa.

Taekwon-Do Centerissä on otettu huomioon myös erityisryhmät ja iäkkäämmät harrastajat.

– Meillä on myös sovelletun Taekwon-Don ryhmä lapsille, jotka hyötyvät enemmän pienryhmässä treenaamisesta. Suunnitelmissamme on aloittaa tammikuussa oma ryhmänsä ikäihmisille.

Taekwon-do liikuttaa kehoa monipuolisesti ja se sopii kaikenikäisille ja kuntoisille ihmisille.

Korhosen mukaan Taekwon-Do onkin mitä mainion tapa fyysisen ja psyykkisen kunnon kohentamiseen. Seuran tarjontaan kuuluu lajiharjoitusten lisäksi myös viikottainen kehonhuoltotunti, joka on maksuton harrastajille ja heidän perheenjäsenilleen.

– Taekwon-Do liikuttaa kehoa monipuolisesti. Harrastajat ovat kokeneet saavansa apua esimerkiksi erilaisiin selkävaivoihin.

Korhonen nostaa esiin myös psyykkisen puolen, jota Taekwon-Do niin ikään kehittää.

– Lajissa oppii periksiantamattomuutta ja sitkeyttä, joista on apua esimerkiksi työelämässä. Toisaalta laji on monelle aikuiselle hyvä keino nollata pää töiden jälkeen. Lapset taas oppivat kohteliaisuutta ja itsehillintää ja saavat itseluottamusta.

Toisin kuin yleensä ajatellaan, voi Taekwon-Don aloittaa vaikkapa vasta aikuisena – vielä seitsemänkymppisenäkin.

Taekwon-Do koostuu eri osa-aluista, joissa harjoitellaan niin perustekniikkaa, liikesarjoja, ottelua, er

ikoistekniikoita, murskausta kuin itsepuolustusta.

– Laji opettaa havainnoimaan ympäristöä, mistä voi olla hyötyä tosipaikan tullen, Korhonen sanoo ja korostaa myös itsepuolustustaidon tärkeyttä.

– Itsepuolustuksessa opitaan välttämään uhkaavia tilanteita. Toisaalta taito puolustautua hyökkääjää vastaan voi olla elintärkeä joissakin tilanteissa. Itse en ole onneksi koskaan joutunut käyttämään itsepuolustusta.

Korhonen huomauttaa, että Taekwon-Do Center on tavallisten ihmisten seura, jossa jokainen harrastaja saa edetä omien lähtökohtiensa ja mahdollisuuksiensa mukaan.

– Aikuiset eivät välttämättä viitsi aloittaa uutta, kivalta kuulostavaa harrastusta, sillä ajattelevat olevansa liian kankeita, vanhoja ja kömpelöitä.

– Meille mahtuvat kuitenkin kaiken kokoiset, näköiset ja ikäiset ihmiset. Tavoitteena on kehittää itseään ja pitää hauskaa.

Lapsiryhmissä opetellaan kamppailutaitojen lisäksi keskittymistä ja muiden kunnioittamista.

Taekwon-Do Centerin alkeiskurssit

• Seuraavat alkeiskurssit alkavat maanantaina 9. syyskuuta Ylöjärven Liikuntakeskuksen (Elotie 14) tatami-
salissa. Mukaan voi tulla syyskuun aikana.
• Pikku Tiikeri -alkeiskurssi 7-12-vuotiaille ma ja ke klo 17-18.
• Nuorten ja aikuisten alkeiskurssi ma ja to klo 20.15-21.30
• Ilmoittaudu ennakkoon osoitteeseen tkdcenter.info@gmail.com.
• Lisätietoja löydät Taekwon-Do Centerin  ja Suomen ITF Taekwon-Do ry:n nettisivuilta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?