Kauraslammen koulun ysiluokkalaiset argumentoivat: Eläinkokeetko tarpeellisia?

Kosmetiikan eläinkokeet ovat loppuneet EU:ssa vuonna 2014, mutta lääke- ja kemikaalitestaus on jatkunut. Meidän mielestämme eläinkokeet pitäisi lopettaa kokonaan.

Eläinkokeiden takia eläimet voivat kärsiä pahasti. On eläimiä, jotka ovat sokeutuneet, menettäneet raajoja ja pahimmassa tapauksessa kuolleet. Silti kokeita jatketaan. Eläinkokeita ei pitäisi tehdä, koska eläimet kärsivät ja se on väärin, koska jokainen eläin on elävä olento eikä kenelläkään pitäisi olla oikeutta satuttaa niitä.

Osa ihmisistä ei ymmärrä eläinten tuskaa, koska he eivät itse ole kokeneet sellaista. Monet sanovat, että koiria ja kissoja ei pidä käyttää eläinkokeissa, mutta että hiiret, rotat ja pieneläimet käyvät, koska ajatellaan, että niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Mielestämme minkään eläimen ei tarvitse joutua eläinkokeisiin.

Jos ihmiset haluaisivat, eläinkokeet voisivat loppua, mutta ihminen tekee mitä vain selviytyäkseen ja voi uhrata monia eläimiä oman terveytensä vuoksi. Eikö lääketiede ole jo kehittynyt tarpeeksi, ettei eläinkokeita tarvittaisi?

Useimmat ihmiset eivät perehdy tuotteiden alkuperään ja selvitä, onko niitä testattu eläinkokeilla, koska tiedon etsiminen vie aikaa. Tietoa on kuitenkin helppo löytää. Tuotteista saa selville, onko niitä testattu eläinkokeilla esimerkiksi katsomalla netistä ja tuoteselosteesta. Tuotteisiin voi perehtyä etukäteen, jos ei halua ostaa eläintestattuja tuotteita. Onneksi jotkut kosmetiikkayritykset ilmoittavat suoraan, käyttävätkö eläinkokeita vai eivät.

Vilma Blom ja Lumia Jokinen, Kauraslammen koulun 9.-luokkalaiset

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.