Kunnostettu Räikkä avautuu 4. syyskuuta – avoimissa ovissa on mukana myös uusi kahvila-ravintola

Ylöjärven kaupungintalon vieressä sijaitseva, kunnostettu Räikkä avaa ovensa syyskuun alussa. Kaksi avointen ovien päivää järjestetään keskiviikkona 4.9. ja torstaina 5.9. kello 11–19.

Samalla avautuu uusi kahvila-ravintola ja Kirsi Kunnaksen kammariksi nimetty kirjailijatyöhuone, jota vuokraa Aino Mattila -säätiö. Talon vihkiäisissä (kutsuvieraille) tiistaina 3.9. julkistetaan työhuoneen ensimmäinen kirjailijavieras.

Tässä arkistokuvassa Räikän remontti on vielä kesken. Kuvassa näkyy Johanna Koivu, joka on uuden kahvila-ravintolan yrittäjä.

Yrittäjä Johanna Koivu avaa Räikässä kahvila-ravintolan, joka tarjoaa myös pitopalvelua talon juhliin ja yksityistilaisuuksiin.

Kahvila on avoinna 4.9. alkaen maanantaista perjantaihin kello 11–17 sekä tapahtumien aikaan.

Lounasta tarjoillaan 9.9. alkaen arkisin kello 11 eteenpäin. Syksylle on luvassa brunsseja ja teemailtoja.

Kahvila-ravintola toimii myös näyttelytilana. Ensimmäisen taidenäyttelyn on tuottanut Grafiikanpaja Himmelblau. Näyttely koostuu kolmen taiteilijan: Inari Krohnin, Marika Mäkelän ja Osmo Rauhalan teoksista. Näyttely on suunniteltu Räikkää varten.

 

Osa Ylöjärven kaupungin lautakunnista kokoustaa jatkossa Räikässä.

Taloa ja sen kabinetteja voi myös vuokrata kokous- ja juhlakäyttöön. Yhdistykset ja työväenopisto käyttävät tiloja kokouksien, kurssien ja tapahtumien järjestämiseen.  Räikkään on suunnitteilla paljon tapahtumia, joista tiedotetaan tarkemmin syksyn mittaan.

Kaksisataavuotiaan hirsirakennuksen kunnostus aloitettiin vuonna 2018 ja se valmistuu elokuussa 2019. Taloon on rakennettu esteetön kulku ja Räikänpuiston puolelle katettu terassi, josta on näkymät Keijärvelle.

 

Tässä Räikän ensimmäisten viikkojen ohjelmaa:

3.9. Vanhan Räikän vihkiäiset (kutsuvierastilaisuus)

4.9. ja 5.9. klo 11–19 Räikän avoimet ovet

10.9. klo 18 Ammattilaiset kertovat Räikän kunnostamisprosessista

14.9. klo 18–21 Räikän tulet, ohjelmaa talossa ja Räikänpuistossa

20.9. Räikän illalliset

25.9. klo 18.30 Laura Moisio (duo) esiintyy

9.10. klo 17.30 Runoja ja Ruutuja: läänintaiteilija Ville Pirisen jututettavana runoilija ja sarjakuvataiteilija

 

Lue myös:

Räikän kahvilayrittäjinä aloittaa pariskunta, joista toinen on ollut Viking Linen pääkokki ja toinen suurlähetystökokki – ”Ruokiani ovat syöneet presidentit Halonen, Ahtisaari ja Koivisto”, kertoo Johanna Koivu

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?