Ylöjärvi on Pirkanmaan ainoa kunta, jossa ensirekisteröityjen autojen määrä nousi viime vuodesta – tammi-heinäkuussa Suomessa rekisteröitiin lähes 10 000 uutta autoa vähemmän kuin viime vuonna

Ensirekisteröityjen uusien ajoneuvojen määrä on laskenut kautta maan. Tämä on tilanne myös Pirkanmaalla – kaikkialla paitsi Ylöjärvellä.

Ylöjärvellä uusien autojen suosio ei ole laskenut, toisin kuin muissa lähikunnissa. Tammikuusta heinäkuuhun kunnassa rekisteröitiin 319 uutta henkilöautoa. (Arkistokuva)

Autoalan tiedotuskeskuksen tilastoja analysoinut Aamulehti kertoi lauantaina Pirkanmaalla vuoden 2019 tammi-heinäkuussa tehtyjen ensirekisteröintien määrän laskeneen rajut 12 % edeltävän vuoden tammi-heinäkuulta. Tämä tarkoittaa 714 rekisteröityä autoa vähemmän kuin edeltävänä vuonna.

Ylöjärvellä autojen ensirekisteröintien määrä on sitä vastoin noussut: tammi-heinäkuussa rekisteröitiin 3,6 % enemmän uusia ajoneuvoja kuin edeltävänä vuotena. Autojen määrässä tämä tarkoittaa 11 autoa.

Tampereella uusien autojen rekisteröinti laski 11 %. Pirkanmaalla suurin lasku tapahtui Sastamalassa, jossa autojen rekisteröinnit laskivat lähes viidenneksellä, 19,2 %. Koko maassa rekisteröityjen autojen määrä laski lähes 10 000 autolla.

Autoalan tiedotuskeskuksen tilastoihin on koottu 42 kunnan tiedot, ja näistä kunnista Ylöjärvi oli Raahen (8,2 %) lisäksi ainoa kunta, jossa oli tapahtunut kasvua.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.

Lue lisää aiheesta: