Neljänneksi sijoittunut Röyhkiö oppi koko ajan lisää ja vauhti kasvoi – Jyväskylästä hyvää kokemusta

Viikonvaihteessa ajettu Suomen MM-osakilpailu, Neste Ralli, oli ylöjärveläiselle Aleksi Röyhkiölle haastava kokemus. Monipäiväinen kilpailu tarjosi hyvän lopputuloksen ja Vuoden Tulokas -palkinnon, mutta toi alussa myös epäonnistumisen tunteita.

Aleksi Röyhkiö löysi autoonsa lisää vauhtia, mitä enemmän kilometrejä kertyi. (Kuva: M-Sport)

Röyhkiö kilpaili kovassa seurassa Junior WRC -luokassa, joka vilisee nuoria ja kansainvälisiä rallilupauksia. Kilpailun avauspäivän jälkeen ylöjärveläinen oli seitsemäntenä luokassa, jossa oli kaikkiaan 14 kuljettajaa.

– Alkupätkät näyttivät kuinka kovaa luokassa ajetaan, vaikka tie oli jo kulunut urille. En saanut toivottua vauhtia päälle kisan
alkupuoliskolla. Muutamia osumia tuli kiviin, jotka olivat nousseet esiin. Hankala aloitus, Röyhkiö myönsi.

Toisena päivänä Ford Fiesta -kuski nousi viidenneksi, kunnes auton öljypohjan hajoaminen Kakariston EK:lla toi aikasakkoa ja pudotti Röyhkiön sijoitusta yhden pykälän.

MM-rallin vaativuudesta kärsivät myös kilpakumppanit, jonka myötä Röyhkiön ja kartanlukija Ville Mannisenmäen sijoitus nousi päätöspäivän alussa takaisin viidenneksi.

Sunnuntain erikoiskokeet sujuivat vauhdillisesti oikein hyvin ja Röyhkiö sijoitukset pätkillä olivat 3–4. Näiden ansiosta Röyhkiön sijoitus nousi vielä yhdellä pykälällä.

Maalissa JWRC-luokan neljäs sija oli hyvä lopputulos. Tämän lisäksi mukaan kertyi paljon oppia tulevaisuutta varten:

– Kisaan lähdettiin sillä asenteella, että pyritään saamaan kaikki kilometrit talteen ja jatkuvasti opittaisiin uutta. Ei pystytty olemaan
kilpailukykyisiä perjantaina eikä lauantaina, mutta sunnuntaina ajaminen oli jo paremmalla tasolla.

– Luokan kärkikuskien todella kova vauhti tuli yllätyksenä, mutta eihän se ihme ole, koska MM-tason kilpailussa oltiin. Tämän kokemuksen jälkeen jatketaan kovaa työntekoa, jonka avulla pyritään uralla eteenpäin askel askeleelta, Röyhkiö järkeili.

Aleksi Röyhkiö ja Ville Mannisenmäki palkittiin Jyväskylän MM-rallin vuoden tulokas -pystillä. (Kuva: M-Sport)

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.