Seniorikoripallon MM-kisoissa suomalaismenestystä – YU:sta tuttu Hanna-Mari Kujala MM-hopealle

Senioreiden koripallon MM-kisat päättyivät eilen mitalipeleihin Espoossa. Kisoissa nähtiin paljon pirkanmaalaista korisosaamista. Pirkanmaan Lehtitalon ja Ylöjärven Uutisten tapahtumakoordinaattori Hanna-Mari Kujala voitti joukkueensa kanssa MM-hopeaa.

MM-hopealle yltänyt Suomen joukkue poseerasi kisoissa Ylöjärven Uutisten aurinkolaseissa. Hanna-Mari Kujala 2. vas.

Kujalan joukkue Finland A pelasi yli 40-vuotiaiden naisten sarjassa, johon osallistui 13 joukkuetta yhdeksästä eri maasta. Kujalan lisäksi joukkueessa pelasivat muun muassa nokialainen Reetta Ojala sekä tamperelaislähtöinen Liisa Latva.

Alkusarjassa Finland A kaatoi Viron 48–36 sekä Tšekin 71–57. Puolivälierässä suomalaisten jalkoihin jäi Meksiko 70–39. Välieräkamppailussa Finland A löi uudelleen Tšekin 67–45. Finaalissa vastassa oli Venäjä, joka oli tällä kertaa parempi pistein 75–37.

– Ei ole sanoja kuvaamaan tätä jengiä, turnausfiiliksiä eikä yhteenkuuluvuuden tunnetta, mikä kisojen aikana kaikista paikallaolevista huokuu! Kiitos kisamatkasta koko joukkueelle ja huoltojoukoille, Kujala hehkuttaa.

Pirkanmaalta oli kisoissa hieno edustus. BC Nokian seniorinaiset eli Off Ballers otti hopeaa yli 35-vuotiaiden naisten sarjassa. BC Nokian entisistä miespelaajista koostuva BC Lepi sijoittui puolestaan viidenneksi yli 35-vuotiaiden miesten sarjassa.

Finland A -joukkuetta luotsannut korislegenda Taru Tuukkanen antaa joukkueelleen ohjeita. Tuukkanen pelasi itsekin kisoissa Suomen yli 30-vuotiaiden naisten joukkueessa, joka voitti ainoana suomalaisjoukkueena MM-kultaa.

Mitalit kaulassa oli helppo hymyillä turnauksen päätteeksi.

Nokian Off Ballers saalisti niin ikään hopeiset MM-mitalit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?