Hietala taisteli finaaliin Kalevan kisoissa – Lahtinen juoksi kauden parhaansa

Tampereen Pyrinnön Oona Hietalalla kävi sekä hyvä että huono onni Lappeenrannan Kalevan kisoissa viime viikonloppuna. Ensin onni oli myötäinen torstaina, kun Oona venytti pituushypyn karsinnassa kahden yliastutun jälkeen tuloksen 580, jolla hän sijoittui 10:nneksi eli pääsi viimeisenä loppukilpailuun.

Oona Hietalan minimitavoite täyttyi Kalevan kisoissa, kun hän hyppäsi pituuden finaaliin.

– Se ei ollut teknisesti hyvä, vaan sellainen riskillä tehty tahtohyppy, Hietala kuvaili.

Perjantain finaalin Hietala aloitti 574:llä, mutta toinen lipsahti taas yliastutuksi. Kolmas kantoi 553, ja jatkopaikka viimeisille kierroksille jäi tulematta, kun Savonlinnan Riennon Nee Käyhkö ponnisti kolmannellaan ennätyksensä 587 napaten kahdeksannen sijan.

Hietala sijoittui kuitenkin yhdeksänneksi, mikä on viime kesänä ja vielä hallikaudellakin piinanneen säären rasitusmurtuman jälkeen erinomainen saavutus.

– Finaalissa minulla oli ongelmia askelmerkin kanssa; välillä se oli liian takana ja välillä edessä. Ei ollut samanlaista virettäkään kuin karsinnassa.

Mitalit ratkottiin erittäin koleassa säässä, mutta Hietala ei sitä syytellyt. Ei ollut aihettakaan, sillä mestari Taika Koilahti ponnisti peräti 669. Himmein mitali otettiin 618:lla.

Lauantaina Hietala hyppäsi kolmiloikkakarsinnassa, ja siinä hän sijoittui 12:nneksi 13 senttiä viimeisestä finaalipaikasta. Hietala hyppäsi 12,10, 12,40 ja 12,30 parhaan tuloksen synnyttyä 2,4 sekuntimetrin myötätuulessa.

– Minulla ei ollut mitään odotuksia loikkakilpailusta, koska olin tosi väsynyt edellisten päivien jälkeen. Ihan hyvin se siihen nähden meni, eikä jalkaankaan sattunut yhtään, Hietala mietti.

Hän ei ole vielä päättänyt, missä kilpailee seuraavan kerran, mutta ennen elokuun lopun 19-vuotiaiden SM-kilpailuja jotakin on löydyttävä kalenteriin.

Lappeenrannasta jäi pois tuore pituushypyn EYOF-pronssimitalisti Nea Lento, jonka pohjeluu kipeytyi Bakun-reissun jälkeen.

– Jalka magneettikuvattiin, ja lääkäri oli sitä mieltä, että nyt on hyvä pitää taukoa. En hyppää myöskään ensi viikonlopun 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa, Lento kertoi.

Roosa Lahtinen vertyy

Roosa Lahtinen uskoo ylirasitustilansa vähitellen hellittävän.

Niin ikään Pyrinnön väreissä urheileva ylöjärveläinen Roosa Lahtinen sen sijaan osallistui päämatkalleen 800 metrille ja juoksi alkueränsä neljänneksi kauden ylivoimaisesti parhaalla ajallaan 2.14,76.

Se oli koko osanottajajoukon 11:nneksi paras aika, eikä finaalipaikkakaan jäänyt kuin 1,25 sekunnin päähän. Viime kesänä Jyväskylän Kalevan kisoissa kuutossijan taannut Lahtisen ennätys on 2.09,67.

– Tasavauhtinen juoksu, jossa minulta puuttui irtiottokyky, koska kilpailuja ei ollut alla, vasta kesän toisen 800-metrisensä juossut Lahtinen tiivisti.

– Juoksusta jäi kuitenkin positiivinen maku. Tuntuu, että alkukesän ylirasitustila on vihdoin selätetty, hän tuumasi.

”Ylikunnon” syyksi Lahtinen arvioi talvikauden liian kovan korkean paikan harjoittelun. Roosa leireili vuodenvaihteessa Keniassa ja vietti keväällä kaksi kuukautta Arizonan Flagstaffissa 2100 metrin korkeudessa.

– Harjoittelun rytmitys ja palautuminen ei ihan täysin onnistunut.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.