Booksmart: uuden sukupolven klassikko

Booksmart on näyttelijä Olivia Wilden ohjausdebyytti. Wilde tuli tunnetuksi sarjasta House M.D. ja elokuvasta Tron: Legacy.

Beanie Feldstein (vas.) ja Kaitlyn Dever esittävät pääosaa Booksmart-elokuvassa. (Kuva: Francois Duhamel / Annapurna Pictures)

Elokuva kertoo kahdesta tytöstä koulun viimeisenä päivänä. Amy (Kaitlyn Dever) ja Molly (Beanie Feldstein) viettivät koko lukionsa hartaasti opiskellen, jotta he pääsisivät parhaimpiin yliopistoihin. Viimeisenä koulupäivänä he kuitenkin huomaavat, että heidän luokkakaverinsa, jotka olivat viettäneet lukion bilettäen, ovat menossa yhtä hyviin yliopistoihin.

Niinpä ystävykset päättävät päästää kaiken irti ja bilettävät neljän menetetyt vuoden verran – yhdessä yössä.

Booksmart on aivan omaa laatuaan. Elokuva on hauska, ehkä vuoden hauskin. Vaikka kyseessä on komedia, elokuva on yllättävän fiksu. Booksmartin omalaatuisuutta lisää se, että elokuva käyttää elementtejä klassisista nuorisoelokuvista, mutta on silti raikas ja uudenlainen elokuvakokemus.

Elokuva yllättää, naurattaa ja ehkä hieman itkettääkin. Booksmart tuntuu klassikolta vain parin kuukauden jälkeen.

Amyn ja Mollyn hyvin omalaatuista luokkakaveria esittävä Billie Lourd on loistavan elokuvan paras asia, vaikka elokuva onkin täynnä huikeita näyttelijöitä. Lourd varastaa valokeilan joka hetkenä, kun hän on ruudulla.

Gigin paras ystävä Jared, jota esittää Skyler Gisondo, on myös hauskaa katsottavaa. Kaitlyn Dever ja Beanie Feldstein olivat tietysti hyvin samaistuttavia ja herttaisia.

Jos haluat katsoa jotain uutta ja ainutlaatuista, tämä elokuva kannattaa katsoa. Vaikka et olisi suuri teinikomedioiden fani, tämä voi olla elokuva, joka yllättää.

Annan elokuvalle 5/5 tähteä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.