Aleksi Röyhkiöllä näytön paikka uran ensimmäisessä MM-rallissa Jyväskylässä

Suomen MM-ralli käynnistyi torstaina Jyväskylän keskustassa Harjun EK:lla. Totisempi kilvanajo alkoi tänä aamuna. Perjantain ohjelmassa on 10 erikoiskoetta. Ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö on valmistautunut huolellisesti pitkän MM-rallin haasteisiin.

Aleksi Röyhkiö ajaa Jyväskylässä M-Sportin Ford Fiestalla. (Kuva: Jarno Saari)

Röyhkiö kilpailee Jyväskylässä Junioreiden WRC-sarjan kärkisijoista.

Kyseessä on ylöjärveläiselle rallilupaukselle uran ensimmäinen MM-ralli, joten haasteita riittää. Röyhkiön tavoitteena on haastaa sarjaa ajavat kuskit ja kamppailla luokkavoitosta.

Flying Finn Academyn nuorukainen pääsi tutustumaan M-Sportin Ford Fiestaan torstaina aamupäivällä shakedown-pätkällä. JWRC-sarjassa kaikki kilpailijat ajavat samanlaisilla säädöillä ja renkailla.

– Odottava tunnelma. Tiet ovat tosi hienoja ja haastavia. Nyt on hyvä mahdollisuus näyttää nopeuttaan, kun vastassa on
eri maiden nuoria huippukuskeja. Heillä on kokemusta tästä sarjasta ja pitkistä kilpailuista, mutta minulla on yleisesti kokemusta nopeista Suomen sorateistä, Aleksi Röyhkiö vertailee.

– Vastaavasti muutamat sarjan kuskit ajoivat Neste Rallissa jo edellisinä vuosina. Tämän kilpailun reitti ei ole kovinkaan paljon
muuttunut viime kesän kilpailusta. Olemme tutkineet EK-videoita kartanlukija Ville Mannisenmäen kanssa, joten kotiläksyt on tehty
tarkasti.

– Ensimetrit M-Sportin autolla sujuivat tuntumaa hakiessa, mutta sain hyvän fiilikseen kalustoon ja ajamiseen viimeisillä testivedoilla, Röyhkiö päättää.

Rallin startanneella Harjun EK:lla Röyhkiö oli luokassaan 13. nopein. Hän hävisi kärkiajan kellottaneelle saksalaiselle ulius Tannertille 4,7 sekuntia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.