Mökkirokissa fiilisteltiin ennätyshelteessä – tsekkaa laaja kuvagalleria ja lue esiintyjien sekä yleisön kommentit

Sunnuntaisen Mökkirokin järjesti Rantajätkät ry yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kanssa. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Lamminen kertoi puheessaan, että tapahtuma sai nimensä Eppu Normaalia juhlistavasta Alamökki-veistoksesta. Ilmaistapahtuma veti paikalle runsaasti yleisöä.

Viljakkalalaiset Jukka Koivisto ja Tanja Hiiri poikkesivat 2-vuotiaan Eetun kanssa katsomaan Hevisaurusta.

Ennen ensimmäistä keikkaa keskustan liikenne ruuhkautui Kolmostielle asti. Festivaalipuisto kylpi helteisessä auringonpaisteessa. Varjopaikkojakin löytyi ja heikko tuulenvire viilensi välillä mukavasti.

– Olemme tuplanneet vesimäärän kaikille. Kiitos yleisölle, että varautuivat vesipulloilla. Meillä on täällä vedenjakopistekin, kertoi Mökkirokin juontaja ja backstage-vastaava Eija Suntinen.

Räyhäkästä menoa

Ensimmäisenä lavalle nousi päivän ehdoton yleisömagneetti Hevisaurus, joka aloitti setin uudella biisillään Mikä minusta tulee isona. Bändin räyhäkäs meininki vetosi erityisesti nuorimpiin festarivieraisiin.

– Olen katsonut Hevisaurusta aikaisemmin YouTubesta, kertoi Martta Kaura, joka oli paikalla äitinsä Sari Heinon kanssa.

Herra Hevisaurus oli tyytyväinen päivän keikkaan:

– Onhan tämä nyt aivan mieletöntä, kun vedetään tälläisillä festareilla ja noin paljon oli porukkaa ja näin mieletön ilma. Ei tämän parempaa voisi ollakaan, hän fiilisteli keikan jälkeen.

– Uutta musaa pitäisi tulla syksyllä. Olemme uurastaneet tässä kesän tiimellyksessä, rumpali Komppi Momppi paljasti.

Saurukset väittivät olevansa niin viileitä, että heidän ei tullut hiostavassa paahteessa lämmin ja siksi he hyppyyttivät yleisöäkin.

Nuoret naisartistit ihastuttivat

Aliisan uskomattomat ja kekseliäät sanoitukset ja koko bändi vetosivat tähän joukkoon. Kuvassa vasemmalta Tiia Pirhonen, Helmi Jonasson, Satu-Emilia Sinisalo, Sonja Ollila ja Iiro Vuori.

Ylöjärveläinen Aliisa Syrjä veti hienon setin ja valloitti taitavalla lavaesiintymisellään.

– Minulle jäi hirveän hyvä fiilis. Oli kuuma ja nämä oli minun ekat festarini, hän kertoi.

Syrjä kirjoittaa ja säveltää omat kappaleensa.

– Haluan vetää keikoilla mieluiten omia biisejäni. Haluan tehdä omaa juttua. Tänä kesänä on ollut hyvin keikkoja, kertoi pian Helsinkiin muuttava Syrjä.

Helsinkiläinen pop-artisti Vilma Alina tanssitti ylöjärveläisyleisöä ja keikan kruunasi hitti ’Juha88’.

– Tämä oli ehdottomasti kesän kuumin keikka. Oli ihanaa soittaa ja oli superihana, kesäinen tapahtuma, Vilma Alina totesi keikan jälkeen ja suunnitteli pulahtavansa vilvoittavaan Keijärveen ennen kotiin lähtöä.

Myös Vilma Alina tekee omat biisinsä.

– Se on lemppariosa koko juttua, että pääsee luomaan uutta ja tekemään biisejä, nainen kertoi. Hänen loppukesän suunnitelmiinsa kuuluu vielä keikkailua ja mökkeilyä.

Tribuutti ja legenda

Kissin tribuuttibändi Dear Victims vetosi vanhempaan heavykansaan. Bändi on ollut kasassa parikymmentä vuotta ja sen kokoonpano on vuosien saatossa vaihdellut.

– Oli erittäin hyvä fiilis ja oli mahtavaa päästä pitkästä aikaa näiden äijien kanssa soittamaan, bändin ylöjärveläisvahvistus Tomi Ylönen kertoi.

– Meillä on ollut jonkin aikaa taukoa. Tänään aamulla näimme kämpällä ja treenailimme, Ylönen paljasti.

Koko hienosti sujuneen festaripäivän kruunasi legendaarinen Danny, joka esiintyi Ylöjärvellä ensimmäistä kertaa. Hyväntuulinen Danny esitti monta tuttua hittiä ja jutusteli rennosti yleisölle biisien välissä.

– Minulla on ollut tämä viimeinen vuosi kaikkialla paikat ihan täynnä. Se johtuu varmasti siitä, että biisit, jotka olen aikanaan levyttänyt, jollakin lailla yhdistävät ihmisiä.

– Todella hieno juttu saada tällainen lämmin vastaanotto näin isolla yleisöllä, Danny kiitteli.

Keikkakesä jatkuu festivaaleilla Suomessa ja Fuengirolassa.

– Teen 24 konserttikiertuetta seuraavan puolen vuoden aikana. Ihanaa, kun voi jatkaa ja on terve, ja ihmiset antavat tukensa. Yleisö tekee koko jutun, mies sanoi.

Onnistunut tapahtuma

Janne (vas.), Petri, Aili, Siina, Hugo, Suvi, Oona, Niilo ja Hilla olivat tulleet kuuntelemaan Hevisaurusta ja nauttivat Mökkirokista piknik-hengessä.

Rantajätkien Kai Manninen kertoi, että Mökkirokki oli yhdistyksen kolmas ponnistus kuluvana kesänä.

– Tämä menee rutiinilla, mutta kyllä se veronsa ottaa. Hyvin on ollut porukkaa talkoissa mukana, hän kiitteli.

– Karkean arvion mukaan Hevisauruksen keikan aikana täällä oli väkeä noin neljä tuhatta. Pääsimme kävijätavoitteeseen. Somemarkkinoinnin perusteella arvioimme, että tänne saattaa tulla jopa 3000 henkeä, Manninen kertoi tyytyväisenä.

Paikan rakentaminen kesti 12 tuntia ja purku odotti talkooväkeä vielä tapahtuman jälkeen.

– On mennyt hyvin. Kukaan ei ole tullut sanomaan, että jokin ei olisi toiminut, mies totesi tyytyväisenä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.