Rocketman vie katsojan korkeuksiin ja takaisin

Rocketman on elokuva musiikkilegenda Elton Johnista, hänen elämästään, musiikkiurastaan ja suhteistaan.

Elton Johnista kertova elokuva tempaisee mukaansa kuin upea konsertti. (David Appleby / Paramount Pictures)

Elokuva alkaa kuntoutusklinikasta, jossa Elton John alkaa kertoa, miten hän joutui niin alas, aloittaen hänen lapsuudestaan. Elokuva käy läpi hänen elämänsä tärkeimmät osat, ripotellen Elton Johnin biisit väleihin.

Yllättävin asia elokuvassa oli, että se oli paljon enemmän musikaalimainen kuin esimerkiksi Bohemian Rhapsody – toinen elokuva, joka kertoo elämääkin isommasta muusikosta.
Musikaalimaisuus myös näyttää katsojalle enemmän sitä, minkälainen Elton John on Elton Johnin pään sisällä.

Elokuvan visuaalisuus ja luovuus on sen selviä vahvuuksia. Elokuva on outo, mikä tekee elokuvasta loistavan. Elokuvan tekijät onnistuivat siinä aivan erinomaisesti. Elokuva on yhtä teatraalinen kuin mies itse

Taron Egerton on täydellinen Elton John. Hänen roolinsa tulee olemaan selvä palkintojen saaja seuraavana palkintokautena.

Lapsinäyttelijät Kit Connor ja Matthew Illesley, jotka esittävät Eltonin nuorempia versioita, eivät olleet todellakaan Egertonia huonompia. He kolme ovat elokuvan sielu ja paras asia koko elokuvassa.

Muut näyttelijät eivät kuitenkaan jää Elon John – näyttelijäkolmikon varjoon. Richard Madden, joka esittää Elton Johnin manageria ja rakastajaa John Reidiä, on juuri sellainen hahmo, jota yleisö rakastaa vihata. Richard Madden on toinen ihminen, joka tulee olemaan todennäköisesti Oscar-äänestäjien ajatuksissa.

Bryce Dallas Howard Elton Johnin äitinä tekee lähes samanlaisen suorituksen. Jamie Bell Elton Johnin lähimpänä ystävänä ja sanoittajana Bernie Taupinina sulattaa jokaisen katsojan sydämen.

Yksi ongelma elokuvassa on elokuva elokuvan keskellä. Vaikka on ymmärrettävää, miksi jotkut kohtaukset olivat elokuvassa niin elokuva olisi kyllä selvinnyt ilman joitakin kohtauksia.

Jos pidät musikaaleista, Elton Johnista tai tunteikkaista elokuvista, tämä elokuva on juuri sinulle. Jos taas vihaat musikaaleja, Elton Johnia itseään tai haluat elokuvasi täysin synkkinä draamoina, tämä elokuva ei ole sinulle.

Annan elokuvalle 5/5 tähteä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.