Koko Suomi saunoo tulevana lauantaina – myös kiistelty Veittijärven sauna on mukana edistämässä suomalaista saunakulttuuria

Yleisradion kesän Saunapäivä-kampanja laittaa suomalaiset saunomaan lauantaina 27.7. Ylöjärven Avantouimarit ry tarjoaa kaikille ilmaiset löylyt ja yhteisöllisen päivän Veittijärven yhteissaunalla.

Veittijärven sauna on ollut osa ylöjärveläisten elämää yli 20 vuotta. (Arkistokuva.)

Toukokuussa alkanut Ylen Saunapäivä-kampanja pyrkii kiinnittämään huomiota saunomisen sosiaaliseen puoleen sekä yhteisöllisyyteen. Saunapäivä kannustaa suomalaisia avaamaan omat saunansa vieraille merkitsemällä saunansa Ylen saunapäivän karttaan.

Myös Ylöjärvi saunoo tulevana lauantaina.

– Kaikilla ei ole kesämökkiä, jossa pääsisi saunomaan järven rannassa. Niinpä haluamme saunapäivän kunniaksi tarjota koko lauantain ajaksi ilmaiset löylyt ja uinnit Veittijärven saunalla. Toivomme, että myös moni uusi kävijä saapuisi paikalle, kertoo Ylöjärven Avantouimareiden puheenjohtaja Olli Siironen.

Veittijärven saunaa ympäröivä kiista on saanut osakseen paljon sympatiaa ylöjärveläisiltä – toiminta jatkuu toistaiseksi tavalliseen tapaan

Veittijärven saunan kiista on ollut aktiivisesti ylöjärveläisten huulilla ja herättänyt satoja kommentteja sosiaalisessa mediassa. Saunan kohtaloa puitiin kesäkuussa aina ympäristölautakunnan kokouksessa saakka, ja sen säilyttämistä puoltava adressi on kerännyt lähes 900 allekirjoitusta.

Sauna rikkoi viime vuonna kävijäennätyksiään yli 12 000 saunojalla. Kiista ei ole Siirosen mukaan laskenut Veittijärven saunan kävijämääriä. Päinvastoin, moni on halunnut käydä katsomassa, mistä saunassa oikein on kyse. Saunojien yhteisö on saanut osakseen paljon positiivisia ja tukevia kommentteja.

Selkkaus on ollut nyt kesän ajan tauolla. Puiminen jatkuu jälleen lomien jälkeen, kun ympäristölautakunta kerää kaikki kiistan osapuolet saman pöydän ääreen. Tällä hetkellä sauna jatkaa toimintaansa tavalliseen tapaan.

– Kesälauantaisin meillä on yleensä noin 50-60 kävijää, talvella avantoaikaan satakunta kastautujaa. Saunapäivälle emme ole asettaneet kävijätavoitetta, mutta totta kai toivomme ihmisten saapuvan paikalle rentoutumaan ja saunomaan yhdessä.

Lauantaina saunojat voivat kirjata nimensä saunan nimilistaan, jonka mukaan kävijämäärä ilmoitetaan myös suomalaisten saunakertoja laskevaan Ylen löylymittariin.

Lauantain 27.7. saunapäivänä Veittijärven sauna on avoinna klo 14.00-22.30. Paikalla on ilmaisten löylyjen lisäksi makkaranpaistomahdollisuus, joten omat eväät kannattaa ottaa mukaan.

Lisää Veittijärven saunasta:

Lauantai-illan löylyt – Veittijärven sauna on koti yhteisölle, joka tuntee samoin

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.