Sinilevää varsin vähäisesti Ylöjärvelläkin

Tämän viikon sinilevähavainnot ovat ajankohdan keskiarvoon nähden edelleen vähäisiä.

Pirkanmaalla levää on havaittu vähän vain Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannalla, Pirkkalassa Pyhäjärven Kranstolpan uimarannalla sekä Sastamalassa Houhajärvellä.

Yleisöhavaintoja sinilevästä on merkitty Järviwikin leväbarometriin Yljärven Kannistonlahdelta, Sastamalan Ylistenjärvestä ja Ekojärvestä, Lempäälän Mäyhäjärvestä, Näsijärven Valkeekivenlahdelta Vasaman edustalta , Juupajoen ylimmäiseltä Savijärveltä, Vesilahden Suonojärveltä sekä Virtain Toisvedeltä.

Järviwikin leväbarometrista näkee, että sinilevähavaintoja on Pirkanmaalla vähemmän kuin edellisinä kesinä samaan aikaan. Barometri kuvaa sinilevätilannetta suhteessa vuosien 1998–2018 havaintoihin. Barometri lasketaan joka viikko valtakunnallisen leväseurannan kiinteiden havaintopaikkojen havaintojen perusteella. Alueelliset leväbarometrit löytyvät ELY-keskusten levätilanne-sivuilta.

Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Järven eri osissa ja muissa vesistöissä tilanne voi olla erilainen.

Pirteva eli Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö valvoo myös Ylöjärven uimavesien tilaa. Se on aiemmin havainnut Ylöjärvellä vähän sinilevää Kuuselan rannassa (28.6.) ja Siivikkalan rannassa (28.6.). Molemmilla rannoilla uimavesi oli kuitenkin uintikelpoista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?