Yleisurheilulahjakkuus Iida Kujanpää otteli kovat pisteet – ennätykset paukkuivat

Tampereen Pyrintöä edustava ylöjärveläinen Iida Kujanpää teki hienon tuloksen 14-15-vuotiaiden piirinmestaruusottelussa Hämeenlinnassa.

Iida Kujanpää nousi korkeimmalle korokkeelle. Hopeaa sai Hämeenlinnan Tarmon Aino Ojaniemi (2 127) ja pronssia otti Forssan Salaman Maisa-Kaisa Tuomola (2 084).

Kujanpää teki neljässä lajissa oman ennätyksensä Ensimmäinen laji, 80 metrin aidat, sujui huonosta lähdöstä huolimatta ennätysvauhtia aikaan 12.25. Aika on kovaa valuuttaa tuleviin SM-kisoihin ja erityisesti SM-viesteihin.

Pituushypyssä Kujanpää leiskautti ensimmäisen kerran urallaan viisi metriä.

Keihään verryttelyssä Kujanpään ponnistavan jalan kantapää alkoi kipuilla ja kisa meinasi jäädä viikkoja kestäneen vaivan takia kesken. Keihäs lensi kuitenkin rennolla vauhdilla ennätystulokseen 36,18.

Korkeushypyssä Kujanpään kilpakumppanit jäivät varsin alhaisiin korkeuksiin. Ylöjärveläinen hyppäsi sitten yksinään ennätyksensä 155. Viimeisessä lajissa 800 metrillä Kujanpää jäi ennätyksestään sekunnin päähän ajalla 2.37,60. Loppupisteet olivat 2483.

Tällä viikolla Kujanpää kamppailee alaikäisenä 17-vuotiaiden piirinmestaruuskilpailuissa kotikentällä Ylöjärvellä. Siellä Kujanpään päälajina on seiväshyppy. Lisäksi täytelajeina Kujanpää osallistuu 100 ja 200 metrille sekä pituushyppyyn.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?