Vasamantien alkupään risteyksen rakennelmat on purettava ja risteys palautettava entiselleen

Siivikkalassa Vasamantien ja Siivikkalantien risteykseen on tehty liikennejärjestely, joka on välittömästi purettava ja saatettava risteys entiselleen.

Kirjoittajan mielestä Vasamantielle on asennettu vanneansa. (Kuva: Jukka Rajala)

Hidaste ja tien kaventaminen pakottaa jyrkkään Vasamanmäkeen nousevat autot hidastamaan vauhtinsa alle sallitun nopeuden. Tästä on seurauksena, että talven liukkailla autot eivät voi saavuttaa tarvittavaa vauhtia päästäkseen mäen päälle. Vasamanmäki jyrkkenee vielä entisestään yläpäässä ja kaartuu.

Minulla on yli 32 vuoden kokemus tiellä liikkumisesta. Pari kertaa olen joutunut vuosien mittaan palaamaan liukkaalla kelillä alas ja ottamaan uuden vauhdin Siivikkalantieltä. Toivottavasti Ylöjärven kaupunki huolehtii jatkossa siitä, että nykyisellään sangen vilkas Vasamantie ei tukkeudu. Olisi myös hyvä, että meidän tien käyttäjien tietoon saatettaisiin vastuuhenkilö, jolle voi soittaa, kun tie on tukossa.

Toinen vakava virhe risteyksen toteutuksessa ovat terävät graniittiset reunakivet. Osa niistä on suunniteltu ja toteutettu siten, että pienikin ohjausvirhe kapeaksi rakennetussa ajoväylässä aiheuttaa törmäämisen reunakiveen ja riskin eturenkaan ja vanteen vaurioitumiseen jo kesäkelillä. Ongelma on monin verroin suurempi talven liukkailla.

On suorastaan edesvastuutonta suunnitella ja asentaa veitsenterävä graniittikivi 90 asteen kulmaan ajoradan reunaan.

Toivon, että tällä kertaa Ylöjärven kaupunki kuuntelee asukkaitaan, eikä tee asiasta arvovaltakysymystä. Asioiden oikaisu etukäteen on aina helpompaa kuin ikävien seuraamusten jälkipyykki.
Rakentavin terveisin!

Jukka Rajala
Vasamantien kulkija

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.