Raudat tottelivat Myllyniemeä EM-hopeamitalin arvoisesti Transilvaniassa

Mastersien eli yli 40-vuotiaiden varustevoimanoston Euroopan mestaruuksista kilpailtiin Romanian Sibiussa 3.–7. heinäkuuta. Suomen maajoukkueessa kisasivat Ylöjärven Ryhdin Päivi Ristolainen ja Ari Myllyniemi.

Ari Myllyniemi oli kovassa tulosvireessä.

Ristolaiselle maajoukkue-edustus oli ensimmäinen. Ensimmäiset kansainväliset arvokilpailut hieman jännittivät, mutta Ristolainen kertoo, että jännitys unohtui kisalavalla. Hän sijoittui 40-vuotiaiden naisten alle 72-kiloisten sarjassa viidenneksi yhteistuloksella 347,5 kiloa. Tulos on hänen ennätyksensä tässä painoluokassa.

Ristolainen penkkipunnersi 70 kiloa, kyykkäsi 125 kiloa ja veti maasta 152,5 kiloa. Maastanostoennätys tässä painoluokassa parani peräti 15 kiloa.

– Kyykky meni odotettua huomattavasti huonommin, kun vain eka suoritus hyväksyttiin. Penkissä eka suoritus oli kevyt. Tokassa nousi pylly ja kolmanteen ei riittänyt voimat. Veto meni hyvin. Kolmas veto oli painava, mutta sain tsempattua itseni, että se tuli ylös. Se oli työvoitto, Ristolainen kertaa.

Suomen ennätyksillä EM-hopealle

Myllyniemelle reissu Transilvaniaan toi EM-hopeaa ja kaksi Suomen ennätystä. Kyykyn 247,5 kiloa ja yhteistulos 665 kiloa ovat s 60-vuotiaiden ja alle 120-kiloisten miesten uudet SE-lukemat. Hän paransi omissa nimissään ollutta yhteistuloksen Suomen ennätystä peräti 12,5 kiloa.

Kyykkyennätys tuli toisella suorituksella. Viimeiseen, kolmanteen, nostoon lastatut 255 kiloa tulivat myös kevyesti ylös, mutta suoritus hylättiin tuomariäänin 2–1. Penkkipunnerruksessa tulos oli 182,5 kiloa. Maastanoston viimeiseen suoritukseen Myllyniemelle lastattiin 235 kiloa. Painot tulivat ylös ja tällä suorituksella Myllyniemi varmisti itselleen sekä maastanoston lajivoiton että kokonaiskilpailun hopean. Eroa kolmanneksi sijoittuneeseen Norjan hurjaan penkkimieheen Vidar Alexander Ringvoldiin jäi kaksi kiloa.

– Kisa meni piirrustusten mukaan hyvin. Lähdin tavoittelemaan norjalaisen ennätystä, jota olin perässä kuusi kiloa. Ajattelin, että pystyn sen saavuttamaan. Niinhän siinä kävi, mutta belgialainen meni takaa ohi. Sitä en oikein osannut varoa. Olen tyytyväinen, Myllyniemi sanoo.

Kisajännitystä ja dramatiikkaa

– Jännitin kilpailua aika paljon. En ole koskaan oikein jännittänyt kilpailuja. Kai se oli ne ennakkopaineet, toteaa EM-kultamitalia tavoitellut Myllyniemi. Kultamitali jäi lopulta 10 kilon päähän.

Dramatiikkaa Myllyniemen kisaan toi virheellinen tulosmerkintä viimeisen lajin eli maastanoston toiseksi viimeisessä suorituksessa. Kaikin tuomariäänin hyväksytty suoritus oli merkitty hylätyksi, mutta juuri ennen viimeistä nostoa huoltajat Heimo Rauniolahti ja Petri Ronkainen saivat asian selvitettyä juryn kanssa, ja Myllyniemi pääsi vetämään suunnitellut raudat ylös.

Päivi Ristolainen pääsi ensimmäistä kertaa nostamaan arvokisalavalla.

Rauniolahti on toiminut ansiokkaasti ryhtiläisten arvokisahuoltajana jo kymmenen vuoden ajan. Hän oli erityisen tyytyväinen ”yksijalkaisena” kisanneen Myllyniemen edesottamuksiin.

– Nyt täytyy katsoa vasemman polven kunto. Katsotaan mitä lääkäri sanoo ja mitä sille tehdään, EM-hopeamies toteaa.

– Maajoukkuehuolto toimi erittäin hyvin ja oli paljon kannustusta, Ristolainen kiittää.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.