Menovinkki lapsiperheille: Koveron perinnetilalla Seitsemisessä pääsee lauantaina kokeilemaan pyykkilautaa sekä villan karstaamista ja huovutusta

Seitsemisessä sijaitsevalla Koveron perinnetilalla järjestetään tulevana lauantaina Lasten perinnepäivä, jossa lapset pääsevät osallistumaan erilaisiin perinnepajoihin.

Seitsemisen kansallispuisto on Ylöjärven matkailun kestosuosikki. Kesäaikaan paikan päällä voi esimerkiksi paijata Koveron perinnetilan kotieläimiä. (Arkistokuva)

Perinnepäivässä pääsee harjoittelemaan esimerkiksi pyykkäämistä. Savusaunan edessä on Siskon pyykkipata, pesusoikko ja laudat ja lisäksi pyykkiä pestäväksi.

Koveron vanhaemäntä Helena puolestaa karstaa villaa ja myös muut pääsevät kokeilemaan karstoja. Johanna opettaa, miten villahaituvista huovutetaan palloja.

Pihapiiristä löytyy pieni nikkarinverstas ja köydenpunoja. Köysistä voidaan tehdä vaikka hyppynaruja tai keppihevosen suitsia.

Perinnepäivässä on paikalla myös vihdanteon Suomen mestari, tuohitöiden taitaja Mikko ja haapalastukorien punoja Raimo. Polkusorvilla sorvaamista voi kokeilla Tapanin opissa.

Pihassa on myös vanhoja leikkikaluja omatoimiseen leikkiin ja hauskanpitoon. Koverolla pääsee lisäksi rapsuttelemaan lampaita, jotka asustavat pihapiirissä.

Tapahtumassa on myynnissä on käsitöitä ja muita luonnontuotteita.

Fakta: Lasten perinnepäivä Koverolla

  • lauantaina 29. kesäkuuta klo 10-17
  • Osoitteessa Koveron perinnetila, Seitsemisentie 948, 39450 Sisättö (Ikaalinen)
  • Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?