Aleksi Röyhkiölle karvas pettymys Pohjanmaa Rallissa – Auto ajautui peltokurvissa ojaan ja meni katon kautta ympäri

Viikonloppuna Seinäjoella ajetussa kauden viidennessä Ralli SM -osakilpailussa oli paljon pelissä nuorten kuljettajien SM3-luokassa.

Röyhkiön auto koki vaurioita ajauduttuaan ojaan ja siitä katon kautta ympäri. (Kuvat: Jarno Saari)

 

Aleksi Röyhkiön ohella monta kuskia tavoitteli paikkaa sarjapisteissä viiden kärjestä, joka takasi paikan Flying Finn Future Star -kilpailun finaaliin.

Pohjanmaa Rallin alkupätkät näyttivät hyvältä 18-vuotiaan Aleksi Röyhkiön osalta, vaikka ajamisessa oli välillä pientä varovaisuutta.

EK4:lle Ford Fiesta -kuljettaja ajoi luokkansa pohja-ajan ja oli tiiviisti voittotaistelussa mukana.

Seuraavalla pätkällä menestystoiveet ja FFFS-palkintohaaveet kaatuivat.

– Se oli kuskin pieni huolimattomuusvirhe, joka tuli tosi pahaan paikkaan. Ajoin peltokurvin liian sisältä ja pehmeä reuna imaisi auton keulan ojaan, jonka jälkeen auto kaatui kerran katon kautta ympäri, Röyhkiö raportoi pettyneenä.

Röyhkiön seuraava SM-osakilpailu koittaa vasta kesätauon jälkeen 31. elokuuta
Laitilassa.

Röyhkiön mukaan tuntuma ja luotto ajamiseen oli kenties paremmalla tasolla kuin koskaan, mutta hyvä suoritus kaatui nyt pieneen virheeseen. Pettymys oli tietysti suuri, sillä FFFS-valintatilaisuus jää väliin.

– Mutta ei tässä auta kuin kestää tilanne ja luottaa omaan tekemiseen. Takaisin tullaan ensi kerralla vahvempana, Röyhkiö lupasi.

Seuraava SM-osakilpailu koittaa vasta kesätauon jälkeen 31. elokuuta Laitilassa. Röyhkiö Motorsport tiedottaa myöhemmin mahdollisista kesän muista kilpailuistaan.

JARNO SAARI

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.