Lupasin pitää huolta autostani ja lopputuloksena olen ajanut vuoden saastaisella saunalla, jonka ikkunat ovat kuolassa ja jonka ovet eivät mene lukkoon

Kirjoittaja on Ylöjärven Uutisten toimittaja.

Viime vuoden keväällä auton hankkiessani päätin, että tästä kaverista pidän hyvää huolta. Huollan sitä, käytän pesussa, imuroin ja pyyhin sisältä. En käytä sitä varastona tavaroilleni. Hankin myös takakonttiin koiraverkon.

Nyt tätä kirjoittaessani auto on ollut minulla reippaan vuoden ja tulokset hyvästä huolenpidosta tulevat tässä: ensinnäkin, en koskaan hankkinut koiraverkkoa.
Tästä syystä toinen koirani kiipeää takakontista eteen nähdäkseen paremmin. Joskus se innostuu haukkumaan, minkä vuoksi autoon lentää kuolaa – pääasiassa tuulilasiin ja kojelaudalle.

Kerran kokeilin hätäpäissäni putsata kuolaläikkiä, koska olin hakemassa jotakuta kyytiini. Ne kuitenkin levisivät entistä pahemmin ja nyt tuulilasin läpi on vaikeaa nähdä etenkin aurinkoisina päivinä.

Myös suihkepullo ja talouspaperin palat, joilla autoa siistin, ovat edelleen takapenkin jalkatilassa. Samasta paikasta löytyy lisäksi tyhjiä vissypulloja, tyhjä lasinpesuneste ja öljykanisteri ja lenkkarit, jotka piti viedä roskiin viime kesänä. Sitten on kolme sateenvarjoa ja kumisaappaat.

Ovien lokeroissa on jäätelöpapereita ja ja räkäpapereita. Kuskin penkin takana olevassa lokerossa on kaksi valokuvakehystä, jotka äitini antoi vuosi sitten keväällä peräkonttikirppikselle myytäväksi.

Myös huoltoasiat ovat jääneet vähän vaiheeseen. Vuosi sitten kesällä auton ilmastoinnille tapahtui jotakin ja se lopetti yhteistyön. Meinasin viedä sen huoltoon, mutta päätin kuitenkin, että kerkiää sitä myöhemminkin. Lopulta ajelin viime kesän siis liikkuvalla saunalla, näillä näkymin myös tänä kesänä.

Samoin viime vuonna piti käydä katsomassa renkaiden aurauskulmat. Lykkäsin sitä ja lopputuloksena kesärenkaista näkyivät villat ja jouduin ostamaan uudet. Näitä uusiakaan en ole vielä ehtinyt viemään säädettäväksi.

Talvella huomasin, että takakonttia kannattelevien pumppujen pito on alkanut heikentyä. Syytin pakkasia ja ajattelin, että kyllä se siitä. Puoli vuotta ne heikkenivät heikkenemistään, ja sain tuntea takakontin voiman takaraivossani pari kertaa.

Kuitenkaan tämäkään ei saanut minua liikkeelle uusia pumppuja hommaamaan. Nyt pumput eivät toimi enää ollenkaan ja luukku painaa kuin synti.

Pari viikkoa sitten autoni ovien lukot lopettivat yhteistyön. Ovet ovat olleet lukitsematta siitä lähtien ja olen ajatellut, että mikähän niissä on. En kuitenkaan ole soittanut vielä huoltoon.

Kukahan hakisi autoni kotipihasta ja huoltaisi sen?

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.