Hevosen potkuun menehtyneen 11-vuotiaan Hildan perhe kertoo lisätietoja onnettomuudesta ja toivoo, ettei syitä spekuloitaisi enää enempää

Viime viikonloppuna Ylöjärvellä hevosen potkuun menehtyneen tytön perhe on antanut lisätietoja onnettomuudesta, jossa menehtyi 11-vuotias Hilda Huhtasalo. Asiasta kertoi Suomen Ratsastajainliitto.

Hildaa kehuttiin taitavaksi ratsastajaksi ja hyväksi hevosen käsittelijäksi. (Kuva: Suomen Ratsastajainliitto)

Hildan valmentaja Nita Raiskio on saanut tytön perheeltä luvan kertoa onnettomuudesta, joka tapahtui 8. kesäkuuta iltatallin yhteydessä. Raiskion mukaan Hilda oli taitava hevosen käsittelijä ja ratsastaja, ja hän vietti paljon aikaa kotitallissaan asuvien ponien kanssa.

Hildan intohimona oli kilpaileminen esteratsastuksessa. Hän ratsasti päivittäin useilla poneilla ja valmentautui ponien maajoukkuerenkaassa tähdäten esteratsastuksen SM-kilpailuihin.

Lauantaina tapahtunut onnettomuus oli äkillinen ja yllättävä. Hilda oli siskoineen tekemässä normaaleja tallirutiineja, kun ukkosen aiheuttama sadekuuro kasteli tarhassa olleen ponin loimen.

Hilda lähti tarhaan poistamaan märkää loimea ponin päältä, sillä hän suhtautui tarkasti ratsujensa hyvinvointiin. Poni oli kuitenkin pelästynyt jotakin yllättäen potkaisten tyttöä vakavin seurauksin. Potku osui sellaiseen paikkaan, ettei kypärästä tai muista suojavarusteista ollut apua.

Äkillistä tapahtumaa ei pystynyt ennakoimaan, sillä poni toimi vaistojensa varassa. Samoin poni oli ollut aina kiltti ja toiminut lasten käsiteltävänä. Onnettomuuden aikaan vanhemmat olivat paikalla pihapiirissä.

Perhe toivoo, että heille annettaisiin sururauha ja ettei onnettomuuden syitä spekuloitaisi enää jatkossa.

Ylöjärven seurakunta on järjestänyt muistotilaisuuden Hildan läheisille ja kavereille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?