Lomalle jäämisen tuska

Kesälomakausi on täällä. Joku on jo jäänyt lomalle ja joku vielä odottelee hyvin ansaitun loman alkua. Lomasuunnitelmat ovat monella valmiina, mutta ovatko kaikki valmiita jäämään lomalle?

Suomalaiset ovat erittäin työsitoutuneita, joskus liiankin sitoutuneita. Moni taistelee lomaa edeltävän työviikon aikana tehdyn to do -listan kanssa. Kaikki pitäisi saada valmiiksi, jotta lomalle voi jäädä hyvin ja vapautunein mielin.

Tuolle tekemättömien töiden listalle ei tosin kannattaisi viritellä tuhatta asiaa, vain ne ihan välttämättömimmät – vai onko sellaisia ihan oikeasti edes olemassa?

Kovin työorientoitunut ihminen ei pysty unohtamaan töitä lomallakaan. Ja on sellaisiakin työn sankareita, jotka eivät edes halua unohtaa.

Eikä työasioiden miettinen lomalla ole aina kovin hälyttävää. Itse asiassa lääkäritkään eivät täysin kiellä työasioiden ajattelemista loman aikana. Hyvin rentoutuneena voi mieleen tulla jopa jokin erinomainen idea, jonka voi kirjoittaa muistiin odottamaan työhön paluun hetkeä. Ylöskirjattuna idea ei vaivaa loppuloman aikana.

Kukaan ei kuitenkaan kannusta tekemään töitä lomalla. Loma on palautumista varten.

Ylöjärven Uutiset toivottaa kaikille erinomaista loma-aikaa. Paikallislehti ei tietenkään lomaile kesälläkään, vaikka luonnollisesti osa sen henkilöstöstä välillä lomaa viettääkin. Allekirjoittanut jää lomalle ylihuomenna perjantaina ja ottaa läppärin mukaansa – ihan vain varmuuden vuoksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.