Yli 1500 kylää ja kauppaa muistuttavat kyläyhteisön ja lähipalveluiden merkityksestä lauantaina

Listasimme lukijoillemme Ylöjärven alueella järjestettävät kylätapahtumat frisbeegolfturnauksesta pihakirppissuunnistukseen.
Kesätarjous

Kuusi kylää ympäri Ylöjärven kutsuvat tänä viikonloppuna asukkaat avaamaan kesäkauden yhdessä.

Avoimet kylät -päivää vietetään tänä kesänä kahdeksatta kertaa. Kesäkuun toisena viikonloppuna järjestettävä tapahtuma kytkeytyy kahteen kansalliseen tapahtumapäivään, Kyläkauppapäivään ja Avoimet kylät -päivään. Mukaan lähtevien tahojen tempauksilla halutaan muistuttaa kävijöitä lähipalvelujen tärkeydestä sekä kylien yhteisöllisyydestä.

Monelle kylälle tapahtuma avaa kesäkauden. Vierailijat kutsutaan osallistumaan pihakirppiksiin ja kahvituskiin kautta maan, nähdäänpä myös astetta esikoisempia vetonauloja kuten sauna- ja karaokemaratoneja. Mukana olevat pienmyymälät tarjoavat tapahtumapäivänä asiakkailleen ohjelmaa ja kahvituksia.

– Samalla kun päivä on mahdollisuus esitellä kylien monipuolista toimintaa, monilla kylillä myös syntyy uusia yhteistyöideoita ja kumppanuuksia. Vierailijoille päivä on mahdollisuus tutustua kyliin ajanvietto- ja asumispaikoina, ja samalla muistutetaan kylien elinvoimaisuudesta laajemmin, kertoo Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne.

Listasimme lukijoillemme tapahtumat, joita ylöjärveläiskylät järjestävät lauantaina 8.6.

Ylöjärvellä tapahtumapäivään osallistuu kuusi kylää Kurussa, Viljakkalassa ja Ylöjärvellä. Tiedossa on niin kahvituksia ja makkaranpaistoa kuin kesäisiä pihapelejä, rantasaunaa, pihakirppissuunnistusta ja frisbeegolfturnausta. Viljakkalassa on nähtävillä myös koko viikonlopun kestävä näyttely.

LePeKan rantasauna kutsuu ylöjärveläiset tunnelmoimaan ja saunomaan. Lempiäniemi-Peräsilta-Kaihari kyläyhdistys järjestää rannassa kokoperheen ohjelmaa, kuten mato-ongintaa, pihapelejä, makkaranpaistoa ja kahvitusta. Samalla osallistujien on mahdollista antaa palautetta siitä, mihin suuntaan he toivoisivat kyläyhteisöä kehitettävän. Tapahtuma klo 11-14.

Parkkuun kylässä vierailijat pääsevät osallistumaan pihakirppissuunnistukseen, jossa kierretään karttojen kanssa kaikki mukana olevat pihat. Tämän lisäksi Seuratalolla on lauantaina kaksi KuruFestin kamarimusiikkikonserttia. Pihakirppissuunnistus klo 10-15.

Pengonpohjan koululla voi tehdä löytöjä sekä sisätiloissa että ulkona järjestettävillä kirppiksillä. Myynnissä on myös keittolounasta, makkaraa ja erilaisia leivonnaisia. Tapahtuma klo 10-15.

Pohjois-Kurun Itä-Aureessa pidetään frisbeegolfturnaus JussiMatin pihapiirissä. 9-reikäisellä kentällä järjestettävään kisailuun voi osallistua kuka vain pienillä joukkueilla. Paikalla on myös perinteeksi muodostunut Kesätori, josta on mahdollista hankkia kädentaitajien tuotteita, leivonnaisia ja esimerkiksi käsityönä valmistettuja puukkoja. Tapahtuma klo 10-15.

Nisun metsästysmajalla Viljakkalassa kävijä pääsee vierailemaan kesäkahvilassa ja etsimään kirppislöytöjä kesäksi. Tapahtuma klo 11-15.

Viljakkalan Seurojentalolla on esillä Käsintehty Viljakkalassa -näyttely ja kakkukahvila. Tapahtuma on auki sekä lauantain että sunnuntain klo 10-15.

Tarkemmat tiedot ja osoitteet löydät täältä.

Muistathan myös KuruFestin 9.-11.6.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.