Parkanon henkirikostutkinta valmistui – poliisin mukaan viljakkalalaismiehen ruumista hävitettiin päivätolkulla

Parkanossa joulukuun loppupuolella tapahtuneen epäillyn murhan esitutkinta on valmis ja se on siirtynyt syyteharkintaan.

Poliisi epäilee, että ruumista oli yritetty hävittää polttamalla sitä risukasassa useana eri päivänä.

Tutkinta lähti liikkeelle, kun 21-vuotias viljakkalalaismies ilmoitettiin kadonneeksi viime vuoden joulukuussa. Kaksi kuukautta myöhemmin poliisi käynnisti henkirikostutkinnan, kun nuoren miehen jäänteitä löydettiin Parkanossa sijaitsevasta metsästä.

Poliisi epäilee, että ruumista oli yritetty hävittää polttamalla sitä risukasassa useana eri päivänä.

Nuoren miehen murhasta epäillään 32-vuotiasta parkanolaismiestä, joka on tuomittu aiemmin muun muassa murhan yrityksestä.

Hänen lisäkseen hautarauhan rikkomisesta epäillään vuonna 2001 syntynyttä naista ja vuosina 1951 ja 1983 syntyneitä miehiä, joiden epäillään osallistuneen ruumiin hävittämiseen.

Kolmikkoa epäillään myös rikoksentekijän suojelemisesta. Nuorta naista epäillään erikseen törkeästä pahoinpitelystä, mikä viittaa siihen, että nainen olisi osallistunut uhriin kohdistettuun väkivaltaan ennen tämän kuolemaa.

Tutkinnan yhteydessä poliisi joutui sulattamaan rikospaikkaa, mikä on epätavallista. Tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen kertoi sulattamismenetelmästä Ylöjärven Uutisille helmikuussa.

Poliisin tutkinnan keskeisimpänä kohteena oli tapahtumien kulun selvittäminen. Teon motiivi on edelleen epäselvä ja jää tuomioistuimen selvitettäväksi.

Tutkinnan valmistumisesta kertoi ensimmäisenä MTV.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?