Kesä tulee, oletko valmis?

Kesä on suomessa lyhyt, mutta ehkä juuri siksi sillä on täällä niin rikas kulttuurihistoria. Mökkielämä,veneily, grilli, terassit ja rantasauna ovat kesän perinteiset näyttämöt, mutta myös yhtälailla leirintäalue, urheilukatsomo ja kesäteatterit. Festivaalien ja lukuisien kesätapahtumien riennoista nyt puhumattakaan.
timo jokinen

Timo Jokinen sanoo kuuntelevansa paljon musiikkia, jossa ei ole sanoja. – Tšaikovski ja Chopin ovat erinomaisia. Toisaalta olen musiikin suhteen kaikkiruokainen. Esimerkiksi Beatles, Eput ja vaikkapa Nightwish ovat hyviä.

Kesä on ihmisen parasta aikaa. On lämmintä, ja jos vaan samanlainen kesä tulee kuin viime vuonna niin luvassa on suorastaan hiostavan kuuma. Sen kyllä kestää.

Luonto on äärimmäisen kaunis. Miten upealta puut ja luonto näyttävätkään, kun on vihreää.Tuhannet järvet ovat kauniita, oikein silmä lepää. Joka viikko olen käynyt katsomassa, näkyisikö Pikku-Ahvenistolla joutsenia. Välillä menemiseni on palkittu.

On ilo seurata, kuinka ihmiset ovat iloisia ja nauttivat reilun kolmen kuukauden kesäajasta. Ihmisten pukeutuminenkin on kaikin puolin rennompaa ja he liikkuvat julkisilla paikoilla aivan toiseen malliin kuin talvella. Hellepäivänä kylän paikallista terassia ei tarvitse etsiä, sillä sen löytää, kun kulkee äänen suuntaan. Sähkölaskutkin ovat kesän ajalta siedättävimpiä, kun talven pimeys on selätetty ja pöytävalotkin saavat levätä.

Kesällä on paljon mielenkiintoisia tapahtumia kaikkialla – runsauden pula, sanoisin. Ylöjärvelläkin on kesän aikana monenlaista tapahtumaa. Vilkaisepa vaikka paikallislehden tai kaupungin sivuja niin eiköhän tapahtumat avaudu. Kuntokin nousee kivasti, kun kuljeskelee useista tapahtumista toiseen.

Kesämökeillä suomalaiset viihtyvät luonnonhelmassa, omassa rauhassa. Saa tehdä kaikenlaista pikkuhommaa tai sitten ei tarvitse tehdä mitään. Toki tämä lienee suomalaisen miehen toiveunta.

Vinkki: Muistathan hankkia kaikki kesätarvikkeet, syömiset ja juomiset yhdellä kertaa esimerkikisi mökille mennessä, ettei käy niin kuin työkaverilleni. Saunasta tultuaan ja pari olutta juotuaan, hän huomasi grillikyljen ja -makkaroiden jääneen hankkimatta. Ei muuta kuin pyörän selkään ja kohti 15 kilometrin päässä sijaitsevaa kyläkauppaa.

Työkaverini kertoi, että onneksi vasta takaisin tullessa alkoi rankkasade. Nyt työkaverillani on mökillä kaksi jääkaappia, joten ruoka- ja juomavarastossa riittää kapasiteettia.

Nautitaan kesästä! Se tulee nyt!

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.