Ryhdin voimanostajat näyttivät osaamistaan Japanissa – Kaurasille jälleen tuplamitalit arvokisoissa

Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että Japanissa käydyissä klassisen ja varustepenkkipunnerruksen MM-kisoissa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Kahdeksan päivää kestäneet nostopirskeet järjestettiin Tokiossa 18.–25. toukokuuta. Penkkipunnertajia oli ilmoittautunut kahteen eri nostomuotoon 1 088.

Antero Kauranen vastaanottaa varustepenkkipunnerruksen MM-kultamitalin. (Kuvat: Vesa Korhonen)

Suomen maajoukkueeseen kuului viisi Ylöjärven Ryhdin edustajaa. Kansainvälistä kisatunnelmaa ja mitalitaistoa lähti ensimmäistä kertaa maistelemaan Vesa Korhonen. Kokeneita Ryhdin konkareita edustivat Voitto Ahopelto, Tarmo Vanhamäki, Antero Kauranen ja Anton Kauranen.

Joukon nuorin eli 15-vuotias Anton Kauranen on vuoden aikana kehittynyt huimasti. Judossakin kansainvälisellä tasolla kilpaileva Kauranen on tottunut kilpailija. Tuloskehityksestä kertovat Tokiossa sekä klassisessa että varustepenkkipunnerruksessa tehdyt omat ennätykset. Kauranen kilpailee sub-junioreiden alle 53 kilon painoluokassa. Klassisessa penkkipunnerruksessa Kauranen sijoittui pronssille tuloksella 87,5 kiloa. Varustepenkissä sijoitus parani eli hopeamitali matkasi Kaurasen mukaan Suomeen hienolla 102,5 kilon tuloksella.

Antero Kauranen kilpailee ikäluokassa masters 4 alle 74 kilon painoluokassa. Myös vanhempi Kauranen osallistui molempiin nostolajeihin. Klassisessa penkkipunnerruksessa hän sijoittui pronssille tuloksella 115 kiloa. Hopeakaan ei ollut kaukana. Kauranen nimittäin hävisi hopean puntarilla, kun puolalaisen Boleslawin paino oli vain 40 grammaa alhaisempi. Samalla tuloksella puolalainen kevyempänä voitti hopean. Revanssin Boleslawista Kauranen otti varusteilla. Kaurasen kultamitalitulos varusteilla oli 130 kiloa.

Ensimmäistä kertaa kansainvälisiin kisoihin osallistunut Vesa Korhonen kilpailee masters 1 ikäluokan yli 120 kilon painoluokassa. Korhonen sijoittui kisassa neljänneksi. Korhonen nosti toisella nostolla 215 kiloa, joka jäi hänen parhaaksi tuloksekseen. Kolmannessa nostossa Korhosella oli tangossa pronssiraudat 217,5 kiloa, mutta nosto ei onnistunut. Korhonen jäi harmittavasti 2,5 kilon päähän pronssimitalista.

Voitto Ahopelto sijoittui varustepenkkipunnerruksessa neljänneksi.

Myös Voitto Ahopelto osallistui kisoissa molempiin nostomuotoihin. Ahopellon painoluokka on alle 93 kiloa ja ikäluokka masters 3. Klassisella tyylillä Ahopelto nosti 115 kiloa ja sijoittui yhdeksänneksi sarjassaan. Varusteilla Ahopelto paransi sijoitustaan huomattavasti, kun tulos 152,5 kiloa oikeutti neljännelle sijalle.

Tarmo Vanhamäki on keskittynyt varustepenkkipunnerrukseen. Vanhamäki nostaa ikäluokassa masters 2 painoluokassa alle 105 kiloa. Japanin kisassa Vanhamäki sijoittui viidenneksi tuloksella 180 kiloa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.