Onhan pihasi kunnossa? – kaupunki suorittaa ympäristökatselmuksen

Ylöjärven kaupungin ympäristölautakunta suorittaa ympäristökatselmuksen Ylöjärvellä kesäkuun loppuun mennessä.

Kaupungin vihertyöYmpäristökatselmus on rakennusjärjestyksen yhdeksännen pykälän mukainen. Pykälän mukaan asuinrakennuksen tonttia ei esimerkiksi saa käyttää häiriötä aiheuttavaan tai ympäristöä rumentavaan ajoneuvojen, veneiden, koneiden tai muiden vastaavien tavaroiden ulkosäilytykseen.

Rakennukset, niiden ulkopuoliset osat, portit, aidat sekä ympäristökuvaan vaikuttavat rakennelmat ja pienehköt laitokset on pidettävä asianmukaisessa kunnossa niin, etteivät ne rumenna ympäristöä.

Kaupungin viranomaiset voivat antaa siistimiskehotuksia ja ryhtyä lain ja asetuksen mukaisiin toimiin. Havaituista puutteista annetaan kunnossapitovelvolliselle korjauskehotus.

Kannattaa myös muistaa, että puistoja, katuja, yleisiä alueita tai rakentamattomia tontteja ei saa käyttää varastointiin, pysäköintiin tai muuhun säilyttämiseen.

Katselmuksessa kiinnitetään huomiota myös muun muassa rakennusten julkisivujen, porttien, aitojen ja kevyiden rakennelmien kuntoon sekä pihamaiden siisteyden ja istutusten kuntoon.

Ympäristölautakunta kehottaa kiinteistön omistajia ja haltijoita huolehtimaan siitä, ettei edellä mainituissa asioissa esiinny mitään huomautettavaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.